Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG G Watch: Silná batéria a štvorjadro

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
2. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Novinka od LG sa predstaví s pomerne slušnými parametrami, i keď G Watch uviedli na slávnostnom evente s poriadnou konkurenciou v podaní Samsung Gear Live a Moto 360. Vyznačuje sa najmä dobrou výdržou batérie a ich cena bude 229 dolárov.

Okrem Moto 360 a Samsung Gear Live sme sa na konferencii Google dočkali aj hodiniek od LG. Tie sú, na rozdiel od Moto 360, hranaté a obsahujú nový operačný systém od Google Android Wear (s hlasovými povelmi a prispôsobením pre obliekateľné zariadenia – teda wearables). IPS displej má veľkosť 1,65 palca a rozlíšenie 280 x 280 pixelov. Pokrýva ho sklo Gorilla Glass 3 a bočné strany sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Zadná strana je však z polykarbonátu, aby sa uľahčilo napríklad také bezdrôtové nabíjanie. Hodinky totiž prichádzajú s nabíjacou stanicou. Výhodou je, že remienky sa dajú vymieňať, ich šírka však musí byť 22 mm.

Batéria má poriadne slušnú kapacitu 400 mAh a LG vraví, že je špeciálne zahustená a optimalizovaná pre wearable zariadenia. Mala by vydržať až 36 hodín zaťaženia – v zmysle zapnutého displeja. Vo vnútri hodiniek je 4-jadrový procesor Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz. K tomu patrí i pamäť RAM s kapacitou 512 MB a vnútorný úložný priestor veľkosti 4 GB.

Hodinky budú dostupné už v priebehu júla za cenu 229 dolárov, no kedy sa dostanú k nám zatiaľ nie je isté.