Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zabudnite na benzínové športové autá, prichádza elektrické monštrum GXE!

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americká automobilová firma Genovation na výstave CES 2018 predstavila svoj elektromobil GXE, ktorý si to s výkonom takmer 800 koní a maximálnou rýchlosťou 354 km / h môže bez obáv rozdať s benzínovými športovými autami. Ide pritom o prepracovanie modelu Chevrolet C7 Corvette Grand Sport, ktorý je teraz celý elektrický.

Športový elektromobil Genovation GXE nahradil zážihový motor dvomi elektromotormi, ktoré poháňajú zadné kolesá. Motory sa nachádzajú na rovnakom mieste ako benzínový motor v C7čke, pričom poskytnú výkon 789 konských síl s krútiacim momentom 949 Nm. Budúci majitelia si budú môcť vybrať zo sedemstupňovej manuálnej prevodovky alebo osemstupňovej automatickej prevodovky.

Športový elektromobil Genovation GXE.

Obidve verzie umožnia elektromobilu zrýchlenie z 0 na 100 km / h za menej ako 3 sekundy. Maximálna rýchlosť vozidla je závratných 354 km / h. Päť samostatných batérií s celkovým skladovacím objemom 61,6 kWh je rozložených po celom vozidle pre optimalizáciu rovnováhy a rozloženia hmotnosti. Vzhľadom na mimoriadnu váhu batérií váži elektromobil 1 859 kilogramov.

Športový elektromobil Genovation GXE.

Vozidlo by na jedno nabitie malo prekonať vzdialenosť okolo 280 kilometrov pri normálnej jazde. Toto číslo sa však rapídne zmenší počas rýchlej športovej jazdy v maximálnej rýchlosti. GXE dostala do výbavy uhlíkovo keramické brzdy Brembo a výrobca prepracoval interiér, ktorého každý viditeľný panel je potiahnutý látkou alcantara. Zákazníci si pritom môžu vybrať svoju vlastnú jedinečnú farbu.

Športový elektromobil Genovation GXE bude vyrobený v limitovanej sérii 75 kusov s cenovkou závratných 750 000 dolárov. Prvé kusy by sa mali začať dodávať v tomto roku.

Športový elektromobil Genovation GXE.