Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

I-Cockpit: Intenzívnejší zážitok z riadenia Peugeotu

I-Cockpit: Intenzívnejší zážitok z riadenia Peugeotu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilky sa svojim zákazníkom snažia prinášať neustále nové zážitky a vylepšenia. Dnešná doba praje moderných technológiám a cítite to nielen vďaka jednoduchšiemu a spoľahlivejšiemu ovládaniu, ale aj meniacemu sa interiéru vozidiel.

Keď v roku 2012 predstavil Peugeot vo svojom modeli 208 novú technológiu i-Cockpit, získal si sympatie desiatok tisíc vodičov. Francúzska automobilka neváhala a tento systém predstavila aj v modeloch 308 a 2008. V roku 2016 i-Cockpit používalo viac ako 2,2 milióna vodičov a v súčasnosti prichádza Peugeot s druhou, ešte modernejšou verziou, ktorú nájdete v modeloch 3008 či 5008.

Čo vlastne i-Cockpit je? Peugeot chcel inovovať priestor pre vodiča, a tak prišiel s týmto ergonomickým konceptom. Menší volant, prístrojová doska nahradená dotykovým a head-up displejom má priniesť lepší zážitok z jazdy, zvýšiť koncentráciu a pozornosť vodiča. Čo by ste o tomto koncepte mali vedieť?

Čo je súčasťou Peugeot i-Cockpit

 

Jedným zo základných prvkov i-Cockpitu je menší, kompaktný volant, pri ktorom nemusíte mať ruky naširoko od seba, vďaka čomu viete pružnejšie a rýchlejšie reagovať. Okrem toho bezproblémov vidíte na displej a máte lepší prehľad o najdôležitejších ukazovateľoch.

Klasickú prístrojovúdosku Peugeot nahradil veľkým intuitívnym dotykovým displejom, ktorým ovládate všetko od klimatizácie cez rádio až po parametra vozidla. Súčasťou i-Cockpitu je aj head-up displej, ktorý vodičovi ukazuje informácie o rýchlosti či otáčkach bez toho, aby spustil oči z cesty. Tento koncept zvyšuje nielen pohodlie a zážitok z jazdy, ale aj bezpečnosť na ceste.

I-Cockpit: Intenzívnejší zážitok z riadenia Peugeotu.

Čo prináša nová generácia i-Cockpitu

 

Peugeot predstavil i-Cockpit druhej generácie, na aké zmeny sa môžeme tešiť? Aj tentokrát je dominantou celého automobilu a dizajnéri si dali záležať na jeho futuristickom vzhľade a na kvalite použitých materiálov. Nová generácie prináša ešte kompaktnejší volant, s ktorým máte ešte lepší výhľad na cestu a viac priestoru na nohy.

Veľký, 12,3-palcový head-up displej umožní vodičom získavať všetky potrebné informácie o vozidle bez straty koncentrácie. A to všetko je doplnené precíznou grafikou. Súčasťou i-Cockpitu novej generácie je aj 3D online navigácia s najnovšími informáciami o situácii na cestách. Samozrejmosťou je aj hands-free telefonovanie, množstvo asistenčných systémov ako City Park Assist alebo monitorovanie chodcov a nechýba ani jednoduchšie prepojenie systému s vaším smartfónom.

Chcete si vyskúšať i-Cockpit v akcii? Navštívte stránku www.finalcd.sk a dohodnite si testovaciu jazdu v najnovšom Peugeote.