Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elon Musk sa podelil o fotky prvého vyrobeného elektromobilu Tesla Model 3

Elon Musk sa podelil o fotky prvého vyrobeného elektromobilu Tesla Model 3
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dlho očakávaný elektromobil Tesla Model 3 sa už čoskoro vydá na cesty. Spoločnosť Tesla totiž dokončuje výrobu svojich debutových sedanov, ktoré sú určené pre široké masy používateľov. Majiteľ spoločnosti Elon Musk tiež prostredníctvom služby Twitter zverejnil prvé oficiálne zábery tohto elektromobilu.

Od prvého oznámenia elektromobilu Tesla Model 3 v roku 2014 mal výrobca dostatok času, aby okolo tohto vozidla vystaval komerčnú kampaň. Keď spoločnosť Tesla minulý rok spustila predbežné objednávky, už v priebehu prvého týždňa prijala registráciu od viac ako 325 000 záujemcov. Elektromobil Tesla Model 3 je kľúčovým vozidlom spoločnosti, ktorá chce presadiť prijatie elektrických vozidiel širokou verejnosťou.

Elon Musk zverejnil fotografie prvého vyrobeného elektromobilu Tesla Model 3.

Elektromobil Tesla Model 3 sa môže pochváliť dojazdom až 346 kilometrov a z 0 na 100 km / h dokáže zrýchliť za menej ako šesť sekúnd. Elektromobil sa bude predávať za cenu 35 000 dolárov a na rozdiel od vozidiel Model S a Model X sa jeho výroba začína ešte pred plánovaným termínom. Akcia odovzdávania prvých 30 kusov elektromobilov Tesla Model 3 zákazníkom je naplánovaná na 28. júla, pričom samotný Elon Musk si nárokuje úplne prvý vyrobený Model 3.

Spoločnosť Tesla plánuje vyrobiť ďalších sto kusov elektromobilu Model 3 v priebehu augusta. V septembri by počet vyrobených vozidiel mal narásť na viac ako 1 500 a do konca roku plánuje spoločnosť vyrábať viac ako 20 000 vozidiel mesačne. Nové objednávky sa Tesla chystá prijímať až niekedy v polovici budúceho roku.

Elektromobil Tesla Model 3 sa môže pochváliť dojazdom až 346 kilometrov a z 0 na 100 km / h dokáže zrýchliť za menej ako šesť sekúnd.