Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Volvo vidí svoju blízku budúcnosť v elektrických automobiloch

Volvo vidí svoju blízku budúcnosť v elektrických automobiloch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Volvo sa po bilancii minuloročných predajov elektromobilov rozhodla pre záväzok, že od roku 2019 bude predávať len elektrifikované vozidlá. Volvo úplne nezanevrie na spaľovacie motory a tak popri piatich čisto elektrických automobiloch rozšíri svoje portfólio o hybridné pohonné jednotky.

Kedysi švédska značka Volvo, ktorú od roku 2010 vlastní čínska spoločnosť Zhejiang Geely Holding Group, sa nebude špecializovať len na plnohodnotné elektromobily, no potvrdila, že každé vozidlo, ktoré od roku 2019 opustí výrobnú linku, bude obsahovať elektromotor.

Volvo od roku 2019 predstaví päť nových plne elektrických vozidiel

Týmto krokom sa chce spoločnosť priblížiť k zákazníkom, ktorí čoraz častejšie smerujú svoj záujem na elektrifikované automobily. Výrobca chce reagovať na súčasné aj budúce potreby klientov, aby si mohli vybrať akú úroveň elektrifikácie si v automobile Volvo želá.

K dispozícii bude aj model 48 volrového Mild hybridu vozidla Volvo.

Nové modely čisto batériovo-elektrických automobilov budú predstavené v rokoch 2019 až 2021 a budú medzi ne patriť tri vozidlá Volvo EV a dve vozidlá z odnože spoločnosti Polestar. V tejto počiatočnej fáze neboli zatiaľ zverejnené žiadne špecifikácie. Zvyšok portfólia vozidiel Volvo bude pozostávať z benzínových a dieselových plug-in hybridov a 48 voltových „mild“ hybridov.

K dispozícii budú samozrejme aj modely vozidiel Plug-in hybrid.

„Toto oznámenie označuje koniec éry automobilu poháňaného iba spaľovacím motorom,“ povedal Håkan Samuelsson. „Spoločnosť Volvo Cars uviedla, že plánuje do roku 2025 predať celkovo jeden milión elektrifikovaných automobilov. Za tým, čo sme povedali si stojíme a aj to tak urobíme.“

Spoločnosť Volvo plánuje do roku 2025 predať celkovo jeden milión elektrifikovaných automobilov.