Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dunlop predstavuje nové pneumatiky pre skútre RoadSmart III SC

Dunlop predstavuje nové pneumatiky pre skútre RoadSmart III SC
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka Dunlop oznamuje, že sa na základe úspechov najnovších pneumatík Dunlop Roadsmart III v nezávislých testoch rozhodla rozšíriť vysoko hodnotený rad aj o nový variant skonštruovaný špeciálne pre rastúci trh prémiových športovo turistických skútrov.

Nové pneumatiky Dunlop Roadsmart III SC boli navrhnuté tak, aby si zachovávali vysokú výkonnosť a odolnosť vo všetkých ročných obdobiach. V celkovom výrobnom portfóliu značky Dunlop sú umiestnené vyššie než dobre zavedené pneumatiky ScootSmart.

Najvyšší segment trhu skútrov si obľúbili jazdci, ktorí potrebujú motocykel na pohodlné dochádzanie v meste, ale pritom takisto chcú, aby svojim športovým a energickým charakterom pripomínal skôr športovo turistické motorky. Tak protichodné a náročné požiadavky postavili pred konštruktérov pneumatík značky Dunlop zaujímavú úlohu: aby ich mohli všetky naplniť, vsadili na kombináciu osvedčenej a novej technológie.

Roadsmart III SC využíva rovnaký unikátny behúň s prepojenými dezénovými drážkami (Interconnecting Groove Tread - IGT) ako Roadsmart III. Vďaka tomu optimálne odvádza vodu a rovnomerne sa opotrebováva. Ďalšou technológiou, ktorú novinka zdedila po športovo turistických sport touring pneumatikách, je konštrukcia využívajúca súvislý bezšvový pás (Jointless Belt - JLB). V segmente pneumatík pre skútre je technológia JLB, ktorá udržuje stabilnú dotykovú stopu a znižuje deformáciu a nadmerné zahrievanie, v tomto prípade použitá vôbec prvýkrát.

Úplne nová technológia: vyrovnanie bočnej sily odklonu Camber Thrust Tuning (CTT)

 

Roadsmart III SC obsahuje aj úplne novú technológiu Dunlop - Camber Thrust Tuning, vďaka ktorej nové pneumatiky plynule a ľahko zatáčajú.

Keď sa motocykel nakláňa v zákrute, rozdiel odklonu pneumatík na už natočenom prednom kolese a na stále rovno idúcom zadnom kolese sa môže negatívne prejaviť na riadení a ovládaní motorky. Pri športových motorkách to síce môže byť žiaduce, pretože to pri veľmi vysokých rýchlostiach dáva lepší pocit kontroly nad motorkou a dôležitú spätnú väzbu, ale vo variante pre skútre Dunlop radšej zaviedol technológiu CTT, vďaka ktorej možno motorku ovládať pohodlnejšie a menšou silou. Spočíva v úprave tvaru bočníc pneumatík, ktorá uľahčuje zatáčanie. Úprava je ideálna pre prevádzku v mestách a ocenia ju jazdci, ktorí pri riadení požadujú pružnú a rýchlu odozvu stroja.

Pneumatiky Roadsmart III si už odniesli vysoko pozitívne hodnotenie z nezávislých testov. Časopis Motorrad ich opísal ako "veľmi dobre vyvážené všestranné pneumatiky, s ktorými je radosť jazdiť na vedľajších cestách" a konštatoval, že "pneumatiky Dunlop jazdcom dodávajú sebadôveru na mokrých cestách“.

The Roadsmart III je na trhu v dvoch rozmeroch na prednej (120 / 70R14 a 120 / 70R15) a dvoch rozmeroch na zadné koleso (160 / 60R14 a 160 / 60R15) a je tak vhodná pre veľmi širokú škálu skútrov.

(Zdroj: Tlačová správa Dunlop)