Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Koncept holografického interiéru od BMW zavíta na CES 2017

Koncept holografického interiéru od BMW zavíta na CES 2017
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Autosalóny sú stále miestom pre oznámenie noviniek z automobilového priemyslu, no pre viaceré automobilky začína byť atraktívny aj medzinárodný veľtrh CES v Las Vegas, kde môžu predstaviť prepojené koncepčné vozidlá a interiérové vybavenie. CES 2017 sa tak stane miestom, kde automobilka BMW predstaví verejnosti svoj koncept gestami riadeného interiéru HoloActive Touch Concept.

Koncept interiéru HoloActive Touch združuje prvky pre ovládanie gestami, dotykový displej a head-up displej. Tieto systémy v súčasnosti slúžia vo výrobných a koncepčných vozidlách BMW.

Hlavným prvkom nového systému je holografické riadiace rozhranie, ktoré využíva hardvér podobný technológii pre čelné head-up displeje tak, že premieta plávajúce trojrozmerné menu nad stredom palubnej dosky vozidla. Zabudovaná kamera je schopná určiť kedy bolo používateľom stlačené jedno z virtuálnych tlačidiel a energetický impulz dá vodičovi vedieť, že príkaz bol systémom zaregistrovaný.

Automobilka BMW na CES 2017 predstaví koncept holografického ovládacieho rozhrania HoloActive Touch

Automobilka BMW vyvíja veľkú snahu v snahe vytvárať inteligentné automobily budúcnosti. Tradičné interiéry vozidiel BMW sú jednoduché a funkčné, ale to čo spotrebitelia od interiéru očakávajú sa v konceptoch mení k ešte vyššej efektívnosti a jednoduchosti. Ani iné automobilky nezaháľajú a tak bude zaujímavé vidieť, ktorý z takýchto konceptov sa uchytí.

Nové holografické rozhranie HoloActive Touch Concept bude automobilka BMW prezentovať už začiatkom januára počas veľtrhu CES 2017.