Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung Connect Auto: Nová epocha riadenia automobilov

Samsung Connect Auto: Nová epocha riadenia automobilov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 2. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung otvára novú cestu s priekopníckym riešením pre automobily Samsung Connect Auto, ktorý predstavuje ekosystém služieb a produktov, ktoré sprostredkovávajú bezpečnejší, ekologickejší a zábavnejší zážitok pre vodiča i podniky. Spotrebitelia si užijú pocit z bezpečnej jazdy a výrobcovia získajú nové možnosti správy vozového parku a služieb ponúkaných spoločnosťou Samsung a ďalšími partnermi.

Samsung Connect Auto sa zapája priamo do portu OBD II pod volantom. Ponúka okamžité upozornenia, ktoré pomáhajú používateľom zlepšiť ich štýl riadenia, vrátane efektívnejšej spotreby paliva. Zároveň poskytuje wi-fi pripojenie, takže cestujúci môžu zostať on-line. O zabezpečenie sa stará Samsung KNOX – mobilná bezpečnostná platforma. Samsung Connect Auto je dostupné riešenie, ktoré stavia ochranu a bezpečie na prvé miesto. Zároveň obohacuje skúsenosti cestujúcich v aute i mimo neho.

Jadro Samsung Connect Auto tvorí zabezpečenie KNOX a z hľadiska interoperability potom Tizen OS. Samsung KNOX poskytuje zabezpečenie od hardvéru cez niekoľko úrovní softvéru vrátane aplikácií. Pri ďalšom vývoji služby môžu vývojári využiť Tizen a Samsung Software Development Kit (SDK).

Samsung, MWC 2016, Connect Auto, Samsung Pay, Samsung Connect Auto, KNOX, Tizen, OBD II, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy

Samsung tiež podporuje bezpečnú jazdu pomocou algoritmov geo-fencing a hodnotenie vodiča. V prípade nehody upovedomia núdzové upozornenia vodičove kontakty a k dispozícii sú aj asistenčné služby. S vyhľadaním automobilu v reálnom čase pomáha tiež aplikácia Find My Car pomocou LTE a GPS.

LTE wi-fi hotspot umožňuje prístup k internetu pre viacerých používateľov, takže cestujúci v aute môžu napríklad streamovať obsah a hrať online hry. S šetrením paliva pomáha vodičom analýza efektívnej spotreby. Robí tak s využitím patentovaných algoritmov, ktoré analyzujú prejdenú vzdialenosť, čas a cenu paliva. To je cenná funkcia nielen pre ľudí z oblasti dopravy a logistiky.

Virtuálny mechanik inteligentne kontroluje stav vozidla z diagnostického portu, aby odporučil služby údržby a opravy ponúkané špecializovanou sieťou. Vodič tak získa rýchlu informáciu o výkone vozidla a môže znížiť náklady na opravy. Vodiči tiež môžu využiť funkciu Usage-Based Insurance (UBI) – rozhodnú sa zdieľať svoje údaje o vozidle, aby získali výhodnú ponuku poistenia.

Samsung, MWC 2016, Connect Auto, Samsung Pay, Samsung Connect Auto, KNOX, Tizen, OBD II, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy

Pre profesionálov, ktorí sú často na cestách, vygeneruje kniha jázd automaticky e-mailovú správu. Používateľom tak pomôže sledovať výdavky na cestovanie za prácou, čo zvyšuje efektivitu podnikovej mobility.

Samsung vytvára nový ekosystém partnerov – dopravcov, poisťovní, operátorov asistenčných služieb a sietí údržby. Vďaka partnerstvu s výrobcami automobilov pomáha Samsung vyplniť medzeru medzi automobilovým priemyslom a mobilným svetom. Investíciami do vývoja pripojených automobilových služieb pre spotrebiteľov aj podniky Samsung aj naďalej buduje cenné partnerské vzťahy, ktoré poskytujú vodičom prémiové služby.

Samsung, MWC 2016, Connect Auto, Samsung Pay, Samsung Connect Auto, KNOX, Tizen, OBD II, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy

Medzi spoločnosti, ktoré v súčasnosti participujú na tomto ekosystéme pripojených automobilov, patria: Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Ager, China Unicom, Cisco, Crawford&Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum a Willis Towers Watson.

Samsung Connect Auto bude najprv k dispozícii v druhom štvrťroku v USA. Prvým bezdrôtovým poskytovateľom tohto riešenia v USA bude spoločnosť AT&T.

Okrem zariadenia Connect Auto sa Samsung pochválil aj dosiahnutím míľnika s najviac prijímanou službou mobilných platieb Samsung Pay. Už približne päť miliónov registrovaných užívateľov vykonalo platby v hodnote cez 500 miliónov dolárov v prvých šiestich mesiacoch fungovania služby. To potvrdzuje širokú mieru prijatia Samsung Pay v Južnej Kórei a USA a rastúcu mieru využitia Samsung Pay v každodennom živote spotrebiteľov, ktorí ju volia pre jej užitočnosť, pružnosť a bezpečnosť.

Rok 2016 je pre Samsung Pay v znamení globálnej expanzie – v marci bude k dispozícii v Číne a následne v priebehu roka v Austrálii, Brazílii, Singapure, Španielsku a Veľkej Británii. Do nového plánu spustenia pribudne tiež Kanada.

Samsung Pay je v súčasnej dobe k dispozícii vo vybraných zariadeniach Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ a Note 5, rovnako ako v prémiových modeloch stredného segmentu ako Galaxy A5 a A7 predstavených v roku 2016.

Samsung, MWC 2016, Connect Auto, Samsung Pay, Samsung Connect Auto, KNOX, Tizen, OBD II, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy

Samsung Pay odštartoval v Južnej Kórei a USA vlani. Teraz podporuje príslušné kreditné a debetné karty od viac ako 70 nadnárodných a regionálnych bánk.

Okrem mobilných platieb Samsung spolupracuje v Južnej Kórei s BC Card, Hana Card, KB Kookmin Card, Lotte Card, NH Nonghyup Card a Samsung Card, aby poskytol rýchlu a jednoduchú službu on-line platieb. Vďaka tejto novej službe budú spotrebitelia môcť pri platení online použiť Samsung Pay autentizáciu cez odtlačok prstov.

V roku 2016 bude Samsung Pay podporovať štyri hlavné platobné siete: American Express, China UnionPay, MasterCard a Visa. Medzi mnohé z veľkých bánk a partnerov jednotlivých štátov patrí Abanca, American Express, Banco do Brasil, Banco Sabadell, Bradesco, Brasil Pre-Pagos, Caixa, CaixaBank, China Construction Bank, China Everbright Bank, China Guangfa Bank, China Minsheng Banking Corp, DBS, El Corte Inglés, HSBC, Imagin, Industrial and Commercial Bank of China, ITAÚ Unibanco, MBNA, Nationwide Building Society, Nu Bank, OCBC Bank, Ping An Bank, Porto Seguro, Santander, Standard Chartered Bank a Transport for London (TfL ).

Samsung, MWC 2016, Connect Auto, Samsung Pay, Samsung Connect Auto, KNOX, Tizen, OBD II, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy

Bezpečnú a ľahko použiteľnú službu mobilných platieb Samsung Pay možno využiť pri nákupoch takmer všade, kde akceptujú karty.

Pre platbu cez Samsung Pay používatelia jednoducho prejdú hore po displeji, naskenujú svoj odtlačok prsta a platba sa uskutoční. Samsung Pay používa trojúrovňové zabezpečenie umožňujúce bezpečné platby - overovanie odtlačkov prstov, tokenizáciu a Samsung KNOX. Samsung Pay je kompatibilný s väčšinou súčasných aj nových terminálov. To umožňuje používateľom platiť takmer všade, kde sa karty prikladajú alebo terminálom prechádzajú.

Samsung Pay rozšíri svoje vylepšené služby nielen na kreditné a debetné karty. Používatelia budú môcť pridať prepravné preukazy, kupóny a členské karty, ktoré tak poskytnú pohodlnejšie a flexibilnejšie platobné skúsenosti v každodennom živote.

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)