Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tesla sa chystá odhaliť detaily o novom dostupnejšom elektromobile

Tesla sa chystá odhaliť detaily o novom dostupnejšom elektromobile
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 2. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dlhodobou stratégiou automobilky Tesla je priniesť na trh elektrické vozidlá dostupné pre široké masy, aj preto potvrdila, že detaily o jej dlho očakávanom a cenovo dostupnejšom elektromobile Model 3 budú odhalené 31. marca.

Vo svojej správe o finančnom zisku zverejnila spoločnosť Tesla, že cena nového sedanu Model 3 bude stanovená na 35 000 dolárov. Zatiaľ je nejasné, o aké presné podrobnosti sa s nami Tesla podelí budúci mesiac. Riaditeľ spoločnosti Elon Musk sám nie je rozhodnutý, koľko detailov by sa malo dostať na verejnosť.

Musk už skôr uviedol, že predbežné objednávky sa začnú prijímať po marcovom odhalení s tým, že je potrebné najprv sprejazdniť plne funkčnú fabriku Gigafactory tak, aby v nej mohla byť zahájená výroba nového elektromobilu Model 3. Tento elektromobil je v poradí už štvrtým produkčným vozidlom spoločnosti, v nadväznosti na Roadster, Model S a Model X.

elektromobil, Tesla, Model 3, oznámenie, elektrický automobil, elektrické vozidlo, výroba, Gigafactory, výrobná linka, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Podľa finančnej správy spoločnosť aj vďaka pozitívnemu výsledku za 2016 plánuje investovať do techniky na podporu produkcie v Gigafactory vybudovaním výrobných liniek pre vozidlá Model 3. Tesla sa chystá aj otvoriť asi 80 nových maloobchodných miest a servisných centier a chce postaviť 300 nových rýchlo nabíjacích staníc SuperCharger.

Tesla plánuje spustenie výroby a dodávku nových elektromobilov Model 3 koncom roku 2017. Predchádzajúce indikácie naznačujú, že by toto vozidlo malo byť menšie ako Model S. Jeho dojazd sa odhaduje na viac ako 320 kilometrov.