Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V Bratislavskom nákupnom centre vyrástla nabíjacia stanica pre elektromobily

V Bratislavskom nákupnom centre vyrástla nabíjacia stanica pre elektromobily
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Západoslovenská energetika vybudovala a uviedla do prevádzky nabíjaciu stanicu v nákupnom centre Bory Mall v Bratislave. Nová nabíjacia stanica sa nachádza v podzemnom parkovisku a súčasne umožňuje nabíjanie až dvom elektrickým automobilom.

Nabíjacia stanica je prispôsobená na nabíjanie jednosmerným aj striedavým prúdom. Výkon nabíjania je pri jednosmernom prúde do 50 kW, pri striedavom do 43 kW, čo umožňuje nabitie batérie za 20 až 30 minút. Technicky je prispôsobená tak, že umožňuje nabíjanie všetkých typov elektrických vozidiel dostupných na Slovensku.

Nabíjacia stanica je osadená v rámci projektu CEGC (Central European Green Corridors), kofinancovaného z Trans-European Transport Network (TEN-T). Partneri v projekte nainštalovali spolu 115 rýchlonabíjacích staníc v Rakúsku, Nemecku, Slovinsku, Chorvátsku a Slovensku.

Do konca roka 2016 plánuje ZSE vybudovať ďalších 14 staníc, prevažne v rámci západného Slovenska. A v rámci medzinárodného projektu pribudne aj 15 staníc v Českej republike. Táto výstavba umožní cestovanie na hlavných ťahoch v rámci Českej a Slovenskej republiky.

ZSE, Slovensko, Bratislava, Bory Mall, nákupné centrum, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy

(Ilustračné foto, zdroj: ZSE)