Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tesla dodala výkon batériám a má nový elektromobil

Tesla dodala výkon batériám a má nový elektromobil
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 7. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vylepšené a výkonnejšie batérie, spolu s možnosťou ich aktualizácie aj pre jestvujúce vozidlá Model S P85 D, a navyše nový elektrický automobil Model S, v cenovo dostupnejšej základnej triede. To všetko si pre nás pripravili konštruktéri amerického výrobcu Tesla.

Upravená elektrická poistka umožňuje navýšiť výkon vďaka vlastnej elektronike a malej lítium-iónovej batérii. Namiesto tavenia nad určitú hranicu prúdu, ako je tomu pri štandardných systémoch, nová poistka neustále monitoruje prúd a dokáže ho v prípade potreby prerušiť.

Tesla, elektromobil, automobil, auto, vozidlo, Model S, Model S P85 D, batéria, dojazd, zrýchlenie, doprava, automobilka, USA, výkon, technológie, novinky

Ani samotné hlavné batérie neboli ušetrené od úpravy, ich stýkače sú vyrobené z ohýbanej ocele Inconel, čo je vlastne super zliatina odolná voči oxidácii a korózii. Materiál zostáva pružný aj pod vysokým napätím prúdu a dovoľuje navýšiť maximálny prúd z 1300 na 1500 A.

Tieto drobné vylepšenia elektrickému autu Model S P85 D umožní dosiahnutie z 0 na 100 km / h iba za 2,8 sekundy, čo je o 10 percent rýchlejší šprint ako u štandardného vozidla.

Tesla dodala výkon batériám a má nový elektromobil

Používatelia, ktorí majú starosť o výdrž batérie na cestách, si môžu vymeniť starý akumulátor za nový, 90 kWh akumulátor, ktorý poskytne výdrž takmer 483 kilometrov pri rýchlosti zhruba 105 km / h. Výmena by mala stáť v USA 3.000 dolárov.

Tesla dodala výkon batériám a má nový elektromobil

Okrem toho automobilka Tesla predstavila nový elektrický automobil Model S s pohonom zadných kolies a jediným motorom s výkonom 70 kWh. Vozidlo sa radí do dostupnejšej základnej cenovej triedy tohto výrobcu. Oproti verzii s dvomi motormi, ktorá sa začala predávať v apríli tohto roku, je cena pri tomto modeli znížená až o 5.000 dolárov na 70.000 dolárov.