Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ručný analyzátor dychu odhalí potraviny zaťažujúce tráviaci systém

Ručný analyzátor dychu odhalí potraviny zaťažujúce tráviaci systém
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

U každého z nás reagujú črevá odlišne na niektoré typy potravín, ktoré môžu spôsobiť nadúvanie, bolesti brucha, zápchu či hnačku. Pomôcť predísť takýmto prípadom by však mohlo aj malé ručné zariadenie Aire od spoločnosti FoodMarble. Ide o analyzátor dychu, ktorý meria chemické látky s cieľom určiť, aká strava sa najlepšie hodí pre konkrétny tráviaci systém používateľa.

V prípade, že črevá majú problémy s bežnými zložkami v potravinách, ako je fruktóza, laktóza alebo sorbitol, nedokážu ich úplne stráviť. To vedie k fermentácii v čreve, ktoré uvoľňuje do krvného riečiska plyny, ako je vodík a metán. Tieto plyny sa dostávajú preč aj prostredníctvom vášho dychu a z tohto dôvodu dokáže zariadenie Aire detegovať a vysledovať, ktoré potraviny nemusia byť kompatibilné s konkrétnym črevom používateľa.

Analyzátor dychu Aire dokáž detegovať potraviny, ktoré majú negatívny vplyv na tráviaci systém

Zariadenie Aire sa synchronizuje s mobilnou aplikáciou, ktorá od používateľa vyžaduje, aby si sám vyskúšal rôzne sacharidové skupiny. Následne zaznamená výsledky, ktoré slúžia pre vytvorenie personalizovaných dát o citlivosti na potraviny.

Od tohto momentu môže aplikácia informovať používateľa o tom, ktoré potraviny obsahujú aké množstvo každej látky, čím mu pomáha vytvárať stravovací plán vhodný pre jeho tráviaci systém. Po fáze testovania môže byť zariadenie Aire používané na monitorovanie hladiny plynov, vďaka čomu si môže používateľ skontrolovať, ako jeho telo reaguje na určenú diétu.

Aire využíva dych používateľa pre analýzu plynov z tráviaceho traktu

Ručný analyzátor dychu Aire je k dispozícii formou predbežnej objednávky za zníženú cenu 109 Eur na stránkach výrobcu. Maloobchodná cena bola pritom stanovená na 165 Eur. Expedovanie objednávok je naplánované na september 2017.

Analyzátor dychu Aire vyhodnotí a navrhne vhodné potraviny pre konkrétneho používateľa