Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Alchema pre vás pripraví chutný ovocný mušt

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Domáca výroba alkoholu môže zábavným koníčkom, no to čo sa ušetrí na financiách sa často odrazí na vynaloženom čase a úsilí. Zariadenie Alchemy si však kladie za cieľ tento zjednodušiť proces vo forme používateľsky prívetivého inteligentného domáceho výrobcu muštu spolu s aplikáciou, ktorá poskytne jasné inštrukcie, recepty a tipy na vytváranie vlastných nápojov.

Veľa ľudí, ktorí si skúšali pripraviť vlastný alkoholický nápoj v domácich podmienkach, bolo sklamaných či už jeho chuťou, alebo náročnosťou prípravy. Podľa jeho tvorcov bolo zariadenie Alchema navrhnuté tak, aby výroba muštu bola jednoduchá ako príprava kávy.

Alchema je zariadenie pre prípravu alkoholického ovocného muštu v domácich podmienkach

Pred každou novou šaržou vyčistí Alchemy džbán s použitím UV-C LED svetla, aby sa zabránilo prípadným nečistotám. Používateľ postupuje potom podľa receptu v aplikácii Alchemy, naplní džbán plodmi podľa svojej chuti, pridá cukor, vodu a kvasinky. Vstavaná váha na dne nádrže zabezpečí, aby sa do nápoja dostalo vždy správne množstvo každej zložky.

Pre začatie prípravy muštu v zariadení Alchema si stačí vybrať z receptov v mobilnej aplikácii

Na rozdiel od štandardných postupov domácej prípravy alkoholických nápojov, nie je v prípade zariadenia Alchema nutné osobne sledovať postup prípravy. Všetky potrebné procesy, ktoré sa dejú vo vnútri, sleduje aplikácia. Zvedavci môžu samozrejme priebeh prípravy skontrolovať, ale inak Alchema upozorní používateľa, keď nastane čas pre vybratie hotového muštu v džbáne.

Zariadenie Alchema je jednoduchým riešením pre domácu prípravu ovocných muštov

Zariadenie Alchema je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 329 dolárov. Hoci do konca kampane chýba ešte 41 dní, tvorcom sa podarilo už vyzbierať požadovanú sumu 80 000 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by mali doraziť podporovateľom kampane v júli budúceho roku.

Zariadenie Alchema má zabudovanú váhu pre presné naváženie surovín podľa receptu