Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický bicykel Billy je niečo ako horský bicykel a BMX na steroidoch

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Obrubníky, výtlky či iné prekážky môžu byť pre bežné mestské bicykle problémom, no pre tých, ktorí si chcú počas jazdy užiť aj trocha zábavy je tu sklápací elektrický bicykel Billy od spoločnosti Enki Cycles. Ide o zaujímavú kombináciu plne odpruženého horského bicykla a populárneho BMX.

Elektrický bicykel Billy je charakteristický svojimi rýchlo akcelerujúcimi 20 palcovými kolesami, ktoré sú obalené hrubými 4 palcovými pneumatikami. K pohodlnej jazde aj pri prekonávaní rôznych prekážok prispieva vzduchová odpružená predná vidlica a pružinové pruženie v zadnej časti bicykla. Masívny rám bicykla Billy je vyrobený z hliníka triedy 6061.

Elektrický bicykel Billy pre akčnejších jazdov v meste.

V hornej časti rámu sa nachádza 13,6 Ah lítium-iónová batéria Samsung, ktorá napája 500 W motor Bawang, ktorý je integrovaný v náboji zadného kolesa. Batéria sa dá odblokovať a vytiahnuť pre nabíjanie, počas toho ako je zaparkovaný bicykel zložený, alebo sa nabíja priamo v ňom. Pri priemernej jazde pritom poskytne bicyklu dojazd približne 66 kilometrov. Maximálna rýchlosť je udávaná na 32 km / h a jazdec si môže vybrať z piatich úrovní elektrickej asistencie pri šliapaní do pedálov.

 Elektrický bicykel Billy má dojazd približne 66 kilometrov a jeho maximálna rýchlosť je udávaná na 32 km / h.

Elektrický bicykel Billy má tvar riadidiel prevzatý z BMX bicyklov, mechanické kotúčové brzdy, bez údržbovú prevodovú reťaz Gates Carbon a 5 voltový USB port pre nabíjanie smartfónu používateľa. Bicykel spolu s batériou váži 24,5 kilogramu, takže to nie je nič, čo by ste chceli príliš často prenášať v rukách na dlhšie vzdialenosti.

Spoločnosť Enki Cycles momentálne hľadá dostatok finančných prostriedkov pre spustenie výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Bicykel tu ponúka za 1 290 dolárov, pričom jeho naplánovaná maloobchodná cena bude 2 490 dolárov. V prípade, ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánov výrobcu, elektrický bicykel Billy by mal byť dostupný od júna 2018.

Elektrický bicykel Billy je charakteristický svojimi rýchlo akcelerujúcimi 20 palcovými kolesami, ktoré sú obalené hrubými 4 palcovými pneumatikami.