Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo predstavuje najväčšie portfólio pre dátové centrá

Lenovo predstavuje najväčšie portfólio pre dátové centrá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo na konferencii Transform a ISC High Performance odhalila nové portfólio end-to-end datacentier, ktoré umožní zákazníkom využiť silu „inteligentnej revolúcie“ a vytvoriť silnú základňu technológií, ktorá podporuje transformačné úsilie, ako je dátová analytika, vysokovýkonné výpočty, hybridný cloud, umelá inteligencia a strojové učenie.

Vychádzajúc z pozície lídra v oblasti spokojnosti zákazníkov a spoľahlivosti serverov x86, spoločnosť Lenovo predstavila svoje najväčšie a najkomplexnejšie portfólio serverových, úložných, sieťových, softvérových služieb a služieb pre dátové centrá, ako aj nové značky ThinkSystem a ThinkAgile pripravené ešte viac posilniť úroveň spokojnosti zákazníkov.

„Tieto novinky sú významným krokom v ďalšej fáze záväzku spoločnosti Lenovo v oblasti spokojnosti zákazníkov dátových centier,“ povedal Kirk Skaugen, prezident Lenovo Data Center Group. „Naše vedúce postavenie v oblasti spokojnosti zákazníkov a spoľahlivosti serverov x86 spolu s novými značkami ThinkSystem a ThinkAgile a novým portfóliom riešení pre dátové centrá spoločnosti Lenovo predstavujú najspoľahlivejšie, najagilnejšie a najvýkonnejšie riešenia pre dátové centrá v tomto odvetví. Sme presvedčení, že dokážeme pomôcť našim zákazníkom vyriešiť aj tie najnáročnejšie obchodné výzvy a stali sa digitálnymi pioniermi v ich vlastnom odvetví.“

Lenovo ThinkAgile

Think Ahead: Spoločnosť Lenovo mení predstavy o datacentrách budúcnosti

 

Lenovo oslavuje tento rok 25 rokov preukázateľnej kvality značky Think, výkonu a spoľahlivosti, a riešenia Lenovo ThinkSystem a ThinkAgile pre dátové centrá prinášajú organizáciám zdroje, ktoré sa môžu prispôsobiť meniacim sa potrebám podniku. Podľa nedávneho prieskumu IDC medzi CIO a technologickými lídrami 72 percent respondentov uviedlo, že podpora digitálnej transformácie a rastu podnikania je hlavným dôvodom pri rozhodovaní sa o IT infraštruktúre. V posledných troch rokoch hybridný cloud výrazne vyspel, zatiaľ čo softvérové architektúry a hyperkonvergovaná infraštruktúra narušili status quo pre IT infraštruktúru vo väčších podnikoch. Aby reagovali na tieto zmeny, zákazníci sú postavení pred mnohé výzvy, vrátane vývoja stratégií v oblasti infraštruktúry a zvažujú, ako ich najlepšie implementovať do praxe aj s ohľadom na budúcnosť.

Nové a úplne prepracované portfólio ThinkSystem založené na procesoroch Intel® Xeon® Scalable prináša zlatý štandard pre priemysel pod jedinou jednotnou značkou zahŕňajúcou servery, úložné a sieťové systémy. ThinkAgile je úplne nové softvérové portfólio riešení založené na základoch platforiem Lenovo ThinkSystem: prispôsobuje sa meniacim potrebám IT a zároveň prináša zjednodušenie a šetrenie nákladov. Navyše, používanie ThinkSystem a ThinkAgile spoločne umožňuje zákazníkom vytvoriť základ pre budúce definované dátové centrum:

• Jednoduchosťou: Zákazníci zisťujú, že cena za technologický pokrok a pokročilé možnosti IT je často zložitá a nejasná. Nové portfólio serverov, úložných a sieťových riešení ThinkSystem umožňuje zákazníkom riešiť tieto obavy tým, že im dovoľuje zefektívniť IT infraštruktúru. To vedie k zvýšeniu úrovne operácií dátových centier, ktoré priamo súvisia s rastom podniku. Zároveň veríme, že zákazníci by nemali mať možnosť vybrať si len medzi určitými technológiami a čeliť strachu zo zablokovania zo strany dodávateľa alebo nedostatočnej škálovateľnosti technológie v prípade zmeny pracovného zaťaženia.

Portfólio ThinkSystem sme navrhli tak, aby bezproblémovo spolupracovalo so súčasnými IT systémami organizácie, bez nutnosti kompletne prepracovať dátové centrum. Zákazníci tak môžu začať novú kapitolu bez toho, aby museli odstrániť tú predošlú. ThinkSystem kombinuje to najlepšie zo systému SystemX z dedičstva IBM s licenciou Lenovo ThinkServer do jediného riešenia postaveného na histórii viac ako 150 svetových rekordov x86 serverov: číslo jeden v spokojnosti zákazníkov a číslo jeden v spoľahlivosti.

Lenovo ThinkSystem

• Agilitou a flexibilitou: V dnešnom vysoko konkurenčnom prostredí musia zákazníci rýchlo využívať štatistiky založené na dostupných dátach, aby mohli prispôsobovať svoje aplikácie a vylepšovať používateľskú skúsenosť, zatiaľ, čo sa snažia využiť konkurenčné výhody na čoraz preplnenejšom trhu. Vďaka portfóliu Lenovo ThinkAgile sa integrované riešenia prispôsobujú meniacim sa potrebám v oblasti IT a podnikov tým, že prinášajú rýchlosť, zjednodušenie správy a agilitu cloudových služieb, pričom si ponechávajú cennú kontrolu nad svojím IT.

Predinštalované, vopred pripravené a otestované ponuky prinášajú zákazníckym dátovým centrám nové možnosti, vrátane automatizovaného riadenia životného cyklu, zníženie celkových nákladov a zníženie potreby IT zdrojov na udržanie platformy. Tieto riešenia zahŕňajú radu ThinkAgile SX pre Microsoft Azure Stack a riešenia na úrovni racku ThinkAgile SX, ktoré integrujú sieťové prvky s hyperkonvergovanou ponukou pre bezproblémový zážitok zákazníkov. A keďže Lenovo nie je zaťažené staršími sieťovými a úložnými riešeniami, zákazníci do nás vkladajú dôveru, že môžu napredovať plnou rýchlosťou a zároveň bezproblémovo integrovať nové možnosti so svojimi staršími investíciami.

• Príprava na budúcnosť: Keďže sa technologické inovácie naďalej zrýchľujú, zákazníci budú čoraz častejšie vyžadovať flexibilitu v prispôsobovaní sa zmenám a ubezpečenie, aby infraštruktúra, ktorú implementujú, zostala relevantná aj pre budúce potreby. Navrhli sme riešenia ThinkSystem a ThinkAgile, ako napríklad vysokovýkonný ThinkSystem SD530 na podporu pracovných úloh zahŕňajúcich rozsiahle aplikácie na analýzu dát, požiadavky na vysoký výpočtový výkon, umelú inteligenciu a najväčšie škálovateľné prostredia.

Spoločnosť Lenovo je odhodlaná prinášať skúsenosti s transformáciou zákazníkom i priemyselným odvetviam a s potešením oznamuje dodanie jedného z najvýkonnejších systémov – jedného z prvých počítačov na svete postavenom na procesore Intel Xeon Platinum – do Barcelonského superpočítačového centra (BSC). Superpočítač BSC MareNostrum 4, ktorého úlohou je výskum v oblasti vedy a inžinierstva, obsahuje 48 rackov s viac ako 3 400 uzlami s procesormi Intel Xeon novej generácie a centrálnou pamäťou 390 terabajtov. Jeho najvyšší výkon bude viac ako 11 petaflopov/s, čo umožní centru testovať a analyzovať najnovšie objavy v oblasti superpočítačov.

„Novospustená platforma x86 ThinkSystem nám poskytuje desaťkrát viac výpočtového výkonu ako predchádzajúci superpočítač MareNostrum, čo BSC umožňuje pokračovať vo vedeckom výskume, ktorý pomáha v úsilí ľudstva hľadať nové poznatky a napredovať. Naše skúsenosti so spoločnosťou Lenovo boli v súlade s naším cieľom jednoducho a dôkladne zdolať výzvy, aby sme dosiahli úspech a tešíme sa aj na budúcu spoluprácu," povedal Sergi Girona, riaditeľ pre operácie spoločnosti BSC.

„So spoločnosťou Lenovo máme bohatú históriu spolupráce a inovácií v oblasti transformácie,“ povedala Lisa Spelmanová, viceprezidentka a generálna riaditeľka Intel Xeon Products v spoločnosti Intel. „Zavedenie nových portfólií ThinkSystem a ThinkAgile od spoločnosti Lenovo, ktoré sú navrhnuté pre procesory Intel Xeon Scalable, je prirodzeným rozšírením nášho dlhodobého záväzku poskytovať zákazníkom spoľahlivé riešenia pre dátové centrá, ktoré budú zákazníkov podporovať pri využívaní pracovných prostredí novej generácie, ako je napríklad umelá inteligencia, pričom poskytnú služby svetovej kvality on-premise a v cloude.“

Dostupnosť

 

Nové portfólio riešení Lenovo ThinkSystem a ThinkAgile bude k dispozícii v lete 2017.

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)