Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

My Passport Wireless Pro: Bezdrôtové úložisko pre profesionálov na cestách

My Passport Wireless Pro: Bezdrôtové úložisko pre profesionálov na cestách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Western Digital (WD) myslela na kreatívnych profesionálov v teréne, pre ktorých môže byť náročné zachovať rýchly pracovný postup pri presúvaní dát z fotoaparátu na pevný disk. Nové bezdrôtové dátové úložisko WD My Passport Wireless Pro je navrhnuté práve tak, aby používatelia mohli ľahšie zálohovať a upracovať svoju prácu prostredníctvom bezdrôtového zdieľania snímok medzi Wifi kompatibilnými fotoaparátmi, ktoré sú prepojené s tabletmi, notebookmi a samotným pevným diskom.

My Passport Wireless Pro je priamo zameraný na fotografov a ďalších tvorivých profesionálov. Vychádza z pôvodného zariadenia My Passport Wireless, no Pro verzia je vylepšená hneď v niekoľkých oblastiach. Rovnako ako u pôvodného modelu, obsahuje pevný disk čítačku SD kariet a Wifi pripojenie, no v tomto prípade sa už jedná o Wifi 802.11ac, ktoré môže poskytnúť prenosovú rýchlosť 20 MB za sekundu, čo je dvojnásobok oproti pôvodnému modelu.

Bezdrôtové dátové úložisko WD My Passport Wireless Pro je navrhnuté najmä pre profesionálnych fotografov na cestách

Taktiež bola aktualizovaná čítačka kariet SD 3.0, ktorá je po novom schopná prenášať dáta rýchlosťou 75 MB za sekundu, čo je rozhodne viac, ako stagnujúcich 10 MB za sekundu v staršom modeli. A keďže nie každý používa SD kartu, spoločnosť WD vybavila svoj bezdrôtový pevný disk aj portom USB 3.0, pre zapojenie iných generických čítačiek kariet, ktoré umožňujú prenos dát z CF karty alebo Micro SD karty.

My Passport Wireless Pro má k dispozícii vstavanú čítačku SD kariet, ako aj rýchly USB 3.0 port

Naše dáta spravujeme čoraz častejšie prostredníctvom cloudových služieb tretích strán, ako je Adobe Creative Cloud. Aby bolo postarané o používateľov CC, systém nahráva dáta priamo na účty používateľov cez mobilnú aplikáciu My Cloud. Ta tiež slúži ako mediálny server pre inteligentné televízory a pomocou softvéru Plex sa dá obsah úhľadne usporiadať a doplniť krátkymi popismi či úvodnými obrázkami.

My Passport Wireless Pro podporuje aj komunikáciu so vzdialenými cloudovými úložiskami pomocou aplikácie

Zabudovaná batéria s kapacitou 6400 mAh by mala poskytnúť 10 hodín výdrže a môže byť použitá aj ako integrovaná nabíjačka pre mobilné zariadenia, v prípade že im dochádza šťava. Bezdrôtový prenosný pevný disk WD My Passport Wireless Pro je kompatibilný s PC a Mac počítačmi a jeho cena sa začína od 230 dolárov za model s veľkosťou úložiska 2 TB. Používatelia si budú musieť stiahnuť vynovenú mobilnú aplikáciu WD My Cloud pre systémy iOS a Android, ktorá je bezplatná, a ktorá im otvorí množstvo možností bezdrôtového zdieľania.

Vstavaná batéria v bezdrôtovom úložisky My Wireless Passport Pro môže slúžiť aj pre nabíjanie mobilných zariadení