Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mercedes a lekári spoločne zvyšujú bezpečnosť vodičov

Mercedes a lekári spoločne zvyšujú bezpečnosť vodičov
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
18. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Daimler a nemocnica v Stuttgarte sa rozhodli spolupracovať na zvýšení úrovne bezpečnosti vozidiel a znížení počtu a závažnosti zranení pri dopravných nehodách. Uzavreli I zmluvu, a tak sa chystá partnerská spolupráca skúsených lekárov úrazovej chirurgie, výskumníkov v oblasti nehôd a inžinierov tohto výrobcu automobilov.

Stuttgartskí úrazoví chirurgovia skúmajú typy aj spôsoby zranení, ktoré sa stali počas nehôd v osobných autách Mercedes-Benz. Ak dostanú súhlas od pacientov, môžu sa pýtať podrobnosti i z priebehu nehody. Zároveň sa I pokúšajú odhadnúť zdravotné následky. Všetky získané údaje dajú potom títo vývojári značky Mercedes-Benz do súvislosti s vozidlami poškodenými nehodou. Dokážu tak presnejšie analyzovať vznik zranení.

Kooperačný projekt sa zaoberá aj vývojom virtuálnych modelov ľudí. Tie ponúkajú výhodu oproti doterajším skúšobným figurínam v tom, že počítačový program vie ľuďom znázorniť ich biomechanické vlastnosti oveľa presnejšie. vďaka tomu získavajú lepšie a plnohodnotnejšie analýzy typov a vzorov nehôd.

Tretiu oblasť kooperácie tvoria vyhodnotenia bezpečnostných inovácií (napr. nafukovací bezpečnostný pás - beltbag) značky s hviezdou vďaka svojim odborným vedomostiam priamo lekári.

„Spoločne budeme intenzívne pracovať na tom, aby sme z nových výskumných prístupov odvodili ďalšie potenciály na vylepšenie bezpečnosti dopravy,“ hovorí profesor Rodolfo Schöneburg, vedúci pre bezpečnosť vozidiel divízie Mercedes-Benz Cars.