Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Počítač ukrytý v kábli premení hotelové televízory na inteligentné zariadenia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak hľadáte spôsob, ako získať funkciu inteligentného televízneho vysielania bez toho, aby ste museli nakupovať drahé Smart televízory, mohlo by vás osloviť riešenie od švédskej spoločnosti InnSpire. Tá vyvinula drobný set-top box InnCable s operačným systémom Android, ktorý je v podstate súčasťou ethernetového kábla. Zariadenie je svojim prevedením vhodné najmä pre využitie v hoteloch a ubytovniach.

InnCable má na jednom konci ethernetový konektor a na druhom konci sa nachádza konektor HDMI. V hrubšej časti kábla sa nachádza mozog Adroid systému, ktorý je údajne poháňaný rýchlym procesorom. V priestore s elektronikou sa našlo tiež miesto pre dva USB porty pre pripojenie periférnych zariadení a sériový port RH-12 pre podporované zariadenia. K dispozícii je aj zabudované Wifi pre pripojenie k hotelovej bezdrôtovej sieti a výrobca tiež pripravil podporu Dolby (AC3) audio.

Spoločnosť InnSpire vyvinula inteligentný set-top box, ktorý je zabudovaný priamo v kábli.

Zariadenie InnCable môže byť napájané cez USB z televízora, ak má vhodný port alebo prostredníctvom špeciálneho adaptéra, no najlepším sa javí riešenie napájania cez Ethernet priamo z portu zo steny, ktorý napája kábel s dátami. Tenký dizajn umožňuje inštaláciu hotelových televízorov na stenu a funkcie softvéru InnCable sa dajú pridávať alebo odstraňovať tak, aby vyhovovali hotelovým potrebám.

Zariadenie InnCable premení aj bežný hotelový televízor na inteligentný.

Hoci inteligentný set-top box InnCable bol vyvinutý predovšetkým pre hotely, táto technológia by si v budúcnosti mohla nájsť miesto aj v spotrebiteľskom segmente. Nevylučuje to ani samotný výrobca, ktorý začne zariadenia predávať hotelom, no už teraz rokuje s B2C firmami o spustení verzie pre bežných spotrebiteľov.

Set-top box v kábli InnCable má na jednom konci port Ethernet a na druhom HDMI.