Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotická kamera Meeting Owl sa sústredí na hovoriacu osobu

Robotická kamera Meeting Owl sa sústredí na hovoriacu osobu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Owl Labs uviedla novú kameru Meeting Owl, ktorá je navrhnutá pre konferenčné video hovory s niekoľkými zaujímavými funkciami. Aby sa účastníci cítili prirodzenejšie, má Meeting Owl zabudovanú 360 stupňovú kameru, ktorá dokáže prenášať obraz z celej miestnosti a automaticky sa sústredí na osobou, ktorá hovorí.

Konferenčná kamera Meeting Owl sa dokáže sústrediť na hovoriacu osobu alebo aj skupinu osôb vďaka technológii nazývanej „beamforming“. Je to rovnaká technológia, ktorú využíva aj inteligentný reproduktor Amazon Echo a ide o rad menších mikrofónov, ktoré sú usporiadané v takej vzdialenosti, aby vytvárali presný smerový lúč a zároveň tak izolovali hlas používateľa od okolitého hlučného pozadia.

360 stupňová kamera Meeting Owl je špeciálne navrhnutá pre konferenčné video hovory.

V prípade kamery Meeting Owl sa vývojári spoliehajú na osem takýchto mikrofónov, ktoré dokážu pokryť oblasť s priemerom 3,6 metra. Kamera tak dokáže počúvať ľudí v celej miestnosti a v predvolenom nastavení zobrazí účastníkom konferenčného video hovoru panoramatický výhľad na miestnosť. V prípade, že kamera rozpozná nový hlas, automaticky vytiahne do popredia tvár hovoriaceho, takže sa používateľ na druhej strane video hovoru pozerá priamo na osobu, ktorá aktuálne rozpráva.

Konferečná kamera Meeting Owl dokáže detegovať hovoriaceho používateľa a presunie ho tak do popredia obrazu.

Cylindrická kamera sa pripája cez USB kábel a priamo spolupracuje s množstvom služieb pre konferenčné video hovory, ako sú Skype, Zoom, Slack, GoToMeeting či Google Hangouts, ktoré sú súčasťou softvérového balíka, takže používateľ nemusí dodatočne nič sťahovať ani inštalovať.

Jediné, čo by mohlo prípadných záujemcov odradiť, je pomerne vysoká cena 799 dolárov. Treba si však uvedomiť, že kamera Meeting Owl si nájde svoje uplatnenie najmä v organizáciách, kde sa trávi veľa času komunikáciou so vzdialenými spolupracovníkmi alebo klientmi. V tomto prípade ide o dôležitú investíciu.

360 stupňová kamera Meeting Owl dokáže pokryť oblasť s priemerom 3,6 metra.