Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony Alpha 9 prichádza s ultra rýchlym športovým snímaním 20 fps

Sony Alpha 9 prichádza s ultra rýchlym športovým snímaním 20 fps
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonský výrobca Sony predstavil svoj nový kompaktný bezzrkadlový fotoaparát Alpha 9 (či α9 alebo A9), ktorý dostal do výbavy sofistikovaný stabilizačný systém, snímač formátu Full-frame a šikovný systém automatického ostrenia.

Fotoaparát Sony A9 je veľmi rýchly a zvláda kontinuálne snímať až 20 snímok za sekundu so zapnutým automatickým ostrením. Toto pekelne rýchle tempo udrží až pre 241 snímok vo formáte RAW. Navyše v elektronickom hľadáčiku nedochádza k zatmievaniu, takže používateľ môže vidieť presne to, čo sníma aj pri vysokých rýchlostiach. Elektronická uzávierka pritom zabezpečí veľmi tiché snímanie. Alpha 9 sa tak môže stať ideálnym nástrojom pre športových fotografov.

Spoločnosť Sony predstavila nový bezzrkadlový fotoaparát Alpha 9 (tiež α9 alebo A9)

Fotoaparát má tiež mechanickú uzávierku, ale primárne využíva elektronickú. Podľa Sony je rýchlosť snímania výsledkom nového 24,2 megapixlového Full-frame snímača Exmor RS CMOS, ktorý je spárovaný s novým obrazovým procesorom BIONZ X. Toto kombo je údajne až 20 násobne rýchlejšie v porovnaní s predchádzajúcimi bezzrkadlovými fotoaparátmi Sony.

Fotoaparát Sony A9 sa môže pochváliť novým 24,2 megapixlovým snímačom Exmor RS a procesorom BIONZ X

Nová A9tka má tiež šikovný systém automatického zaostrovania, ktorý dokáže vypočítať AF / AE až 60 krát za sekundu. Disponuje 693 bodmi fázovej detekcie, ktoré pokrývajú približne 93 percent záberu. Aktualizovaný systém Fast Hybrid AF je pritom o 25 percent rýchlejší, ako u modelu A7R II. Nová batéria v A9 má 2,2 násobnú kapacitu a k dispozícii sú dva sloty pre SD karty, namiesto jedného v A7čke.

Nový podsvietený snímač by mal byť mimoriadne úspešní aj pri fotení v slabých svetelných podmienkach. Rozsiahla citlivosť ISO začína na hodnote 50 a pokračuje až ohromujúcemu číslu 204 800. Výkon fotoaparátu pri slabom osvetlení je tiež podporovaný novým stabilizačným systémom, ktorý je vhodný pri snímaní z ruky.

Fotoaparát Sony A9 zvláda kontinuálne snímanie až 20 snímok za sekundu

Nezabudlo sa ani na nakrúcanie videí. Tu sa fotoaparát Sony A9 pýši schopnosťou zhromažďovania záberov v rozlíšení 6K, ktoré sú potom prevedené do 4K videa. Záznam v HD rozlíšení je so svojou rýchlosťou 120 snímok za sekundu vhodný pre moderné spomalené videá.

Nový fotoaparát Sony Alpha 9 má rozhodne čo ponúknuť, no fotografi budú musieť poriadne načrieť do svojej peňaženky. Cena fotoaparátu sa totiž začína od závratnej sumy 4 499 dolárov.

Fotoaparát Sony A9 má rozsiahlu citlivosť ISO až do 204 800