Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CzechInvest finančne podporuje české start-upy na prestížnych podujatiach z celého sveta

CzechInvest finančne podporuje české start-upy na prestížnych podujatiach z celého sveta
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Agentúra CzechInvest v rámci programu CzechDemo plánuje podporiť viac ako 144 českých firiem, ktoré chce vyslať až na 12 prestížnych start-up akcií po celom svete. CzechInvest spolu s agentúrou Ministerstva priemyslu a obchodu ČR chcú tak posilniť konkurencieschopnosť českej ekonomiky a podporiť viaceré zaujímavé české start-upy.

Agentúra CzechInvest sa stala aj oficiálnym partnerom podujatia CES Unveiled, ktoré organizuje CTA, a ktoré sa vôbec prvýkrát koná na českej domácej pôde, priamo v hlavnom meste Praha. Na tomto podujatí sa stretávajú výrobcovia, start-up spoločnosti a odborná verejnosť z celého sveta a je to také malé okienko do budúcnosti, kam by mohli smerovať spotrebiteľské technológie. CES Unveiled Prague 2016 je jedným z podujatí, ktoré každoročne organizuje CTA v priebehu roka, ktoré sa konajú pravidelne v New Yorku či Paríži. CES Unveiled 2016 je vlastne takou predprípravou na medzinárodný veľtrh spotrebnej elektroniky CES 2017, ktorý sa koná začiatkom januára budúceho roka.

Agentúra CzechInvest v rámci programu CzechDemo sa chystá finančne podporiť české start-up firmy, ktoré sa tak môžu zúčastniť prestížnych medzinárodných podujatí, ako je novembrový Slush 2016 v Helsinkách, decembrový TechCrunch Disrupt v Londýne a už spomínaný januárový CES 2017 v Las Vegas. Projekt spoločnostiam prispeje na cestovné, registráciu a ďalšie súvisiace náklady.

CzechInvest finančne podporuje české start-upy na prestížnych podujatiach z celého sveta

Víťazné projekty, ktoré sa zapojili do prihlášok pre tieto podujatia sa majú možnosť zúčastniť aj akcie CES Unveiled Prague, ktorá sa začala dnes, 20. októbra. České firmy tak získajú jedinečnú príležitosť nadviazať cenné kontakty a lepšie sa pripraviť na samotný veľtrh CES 2017 v Las Vegas.

„Účasť na akciách takéhoto formátu je pre úspech začínajúcich podnikateľov často kľúčová. Získajú príležitosť prezentovať svoje produkty a služby na prestížnych medzinárodných akciách pred tisíckami návštevníkov a majú možnosť uchádzať sa o záujem investorov,“ hovorí pani Markéta Havlová, vedúca Oddelenia internacionalizácie firiem, agentúra CzechInvest. „Nie je výnimkou, že prezentujúca spoločnosť získa na akcii atraktívneho investora,“ dodáva.