Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zvlnená OLED stena LG Canyon ohromila návštevníkov CES 2018

Zvlnená OLED stena LG Canyon ohromila návštevníkov CES 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Návštevníkov medzinárodného technologického veľtrhu CES 2018 určite ohromila unikátna a pôsobivá inštalácia, využívajúca fascinujúcu a flexibilnú technológiu komerčných displejov od spoločnosti LG Electronics. 28 metrov dlhá zvlnená konštrukcia LG OLED Canyon je tvorená 246 bezrámovými OLED displejmi LG Open Frame. Tie v konkávnom aj konvexným usporiadaní ponúkali desaťtisícom návštevníkov úplne jedinečný zážitok zo sledovania divov prírody.

OLED technológia LG využíva k presnému riadeniu jasu a kvality obrazu samosvietiace body; vďaka tomu, že displeje nevyužívajú žiadny samostatný svetelný zdroj, sú mimoriadne ľahké, tenké a pružné. S využitím tejto unikátnej technológie sa OLED displeje LG Open Frame pre B2B aplikácie môžu ohýbať a vytvárať riešenia prispôsobené požiadavkám zákazníkov a predstavujúce nielen funkčné digitálne zobrazovanie, ale aj umelecké dielo.

Inštalácia LG OLED Canyon, ktorá vítala návštevníkov rozsiahleho stánku LG na veľtrhu CES vedľa hlavného vchodu do kongresového centra Las Vegas Convention Center, obsahovala 90 konkávnych a 156 konvexných displejov Open Frame.

28 metrov dlhá zvlnená konštrukcia LG OLED Canyon je tvorená 246 bezrámovými OLED displejmi LG Open Frame.

Návštevníci mohli prechádzať 28 metrov dlhým zakrúteným kaňonovým chodníkom a užívať si očarujúce obrázky vytvárané celkom dvoma miliónmi organickými bodmi. Neuveriteľný zážitok z videa, prezentujúceho pôsobivé prírodné krásy ako les, ľadovec, vodopád, fujavicu a iné, bol ešte zvýraznený pohlcujúcim zvukom Dolby Atmos, ktorý je tiež súčasťou OLED televízorov LG pre spotrebiteľský trh v roku 2018.

OLED technológia LG položila základy novej luxusnej kategórii displejov, ktoré vytvárajú impozantné obrazy s dokonalou čiernou a neuveriteľnými farbami, a to aj zo širokých pozorovacích uhlov, na rozdiel od bežných displejov LCD alebo LED. Vďaka jedinečnej schopnosti technológie OLED rozsvietiť alebo úplne zhasnúť každý jednotlivý pixel, oživujú LG OLED displeje farby tak, ako nikdy predtým a zároveň dávajú nekonečný kontrast.

S využitím unikátnej technológie sa OLED displeje LG Open Frame pre B2B aplikácie môžu ohýbať a vytvárať riešenia prispôsobené požiadavkám zákazníkov.

(Zdroj: Tlačová správa LG Electronics)