Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší prenosný zosilňovač Korg Konnect sa dá ovládať smartfónom

Najnovší prenosný zosilňovač Korg Konnect sa dá ovládať smartfónom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre dobré ozvučenie na koncerte je zvyčajne potrebné upravovať parametre prenosných zosilňovačov pri ich prenose z jedného miesta na druhé. Väčšina systémov využíva konzolu pre mixovanie zvuku alebo vlastné otočné ovládače na zadnej strane samotného prenosného zosilňovača. Nový prenosný zosilňovač Korg Konnect sa však dá nastaviť aj na diaľku pomocnou mobilnej aplikácie.

Tento systém prenosného zosilňovača „všetko v jednom“ je postavený okolo 6,5 palcového basového reproduktora a dvoch výškových reproduktorov pre dosiahnutie nízkych zvukových frekvencií z basových reflexov s celkovým výkonom v plnom rozsahu 180 wattov.

Prenosný zosilňovač Korg Konnect zvláda 32 bitové spracovanie čistého a priestorového zvuku, pričom hráči na akustické nástroje nemusia mať obavy, pretože v systéme sa nachádza aj potláčanie spätnej väzby. Na zadnom paneli sa nachádza štvorkanálový zvukový mixér s predvoľbami nastavenia ekvalizéra s piatimi predvolenými nastaveniami pre rôzne scenáre, ako je spev alebo hranie na elektrickej gitare.

Sprievodná aplikácia umožňuje hudobníkom bezdrôtovo ovládať prenosný zosilňovač Kord Konnect a ponúka rozšírené nastavenia.

Konnect však zaujme najmä svojou modernou novinkou, ktorá prináša možnosť bezdrôtového ovládania prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android. Hudobník sa tak už nemusí spoliehať na sluch fanúšikov alebo kamarátov, aby si skontroloval dosah systému v zadnej časti miestnosti. Tiež nemusí medzi rôznymi skladbami ísť meniť osobne nastavenie zosilňovača, pretože má k dispozícii bezdrôtovo meniť až 17 rôznych predvolených nastavení, nastavenie ekvalizéra alebo vie zmeniť rôzne efekty.

Prenosný zosilňovač Kord Konnect je postavený okolo 6,5 palcového basového reproduktora a dvoch výškových reproduktorov pre dosiahnutie nízkych zvukových frekvencií z basových reflexov s celkovým výkonom v plnom rozsahu 180 wattov.

Prenosný zosilňovač Korg Konnect je zameraný na menšie hudobné zoskupenia a sólo hudobníkov. Môže byť použitý pre akúkoľvek situáciu s hraním hudby naživo, ako sú živé vystúpenia, večierky, prezentácie a ďalšie udalosti. Počas prestávky dokonca môže hudobník nechať cez Bleutooh prehrávať nastavený zoznam skladieb, aby sa obecenstvo ďalej zabávalo, až kým sa nevráti k živému vystúpeniu.

Kord Konnect by mal byť k dispozícii koncom tohto mesiaca za cenu 399,99 dolárov. Medzi príslušenstvo patrí prenosná taška a stojanový držiak.

Prenosný zosilňovač Korg Konnect zvláda 32 bitové spracovanie čistého a priestorového zvuku, pričom hráči na akustické nástroje nemusia mať obavy, pretože v systéme sa nachádza aj potláčanie spätnej väzby.