Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Leica CL: Profesionálny kompakt v príťažlivom retro kabáte

Leica CL: Profesionálny kompakt v príťažlivom retro kabáte
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Leica zabalila moderné funkcie kompaktného fotoaparátu do historického dizajnu a výsledkom je nepopierateľne štýlový model Leica CL. Ten je v podstate technicky identický s modelom fotoaparátu TL2, no odlišuje sa v oblasti manipulácie a estetiky.

Nový kompaktný fotoaparát Leica CL pre objektívy typu L je zabalený v štýlovom tele zo zliatiny horčíka a hliníka. V ňom sa nachádza 24 megapixlový snímač CMOS APS-C (23,6 x 15,7 mm) a obrazový procesor Maestro II. Táto kombinácia prináša schopnosť kontinuálneho snímania až 10 snímok za sekundu, citlivosť ISO v rozsahu 100 až 50 000 a rýchle 49 bodové kontrastné automatické ostrenie.

Kompaktný fotoaparát Leica CL v štýlovom retro dizajne.

Fotoaparát má podobnú dvojitú funkciu pre nastavenie clony, rýchlosti uzávierky, hodnoty ISO a expozície, no získal až 2,36 milióna bodov v elektronickom hľadáčiku, o ktorých výrobca hovorí, že majú latenciu takú malú, že ju ani nemožno vnímať. 3 palcový dotykový LCD displej s rozlíšením 1,04 milióna bodov podporuje gestá a je prepojený s fyzickými tlačidlami menu a ovládačmi. Medzi kruhovými ovládačmi sa nachádza druhý malý displej, ktorý poslúži pre rýchlu kontrolu nastavení počas fotenia.

Kompaktný fotoaparát Leica CL v štýlovom retro dizajne.

Leica CL dokáže tiež zaznamenať video v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu a má vstavaný Wi-Fi modul pre bezdrôtový prenos fotografií a videí. Ako sa dá očakávať od moderného systému, je k dispozícii aj špeciálna aplikácia pre operačné systémy iOS a Android, ktorá ponúka bezdrôtové diaľkové snímanie.

Kompaktný fotoaparát v retro dizajne však cieli skôr na profesionálov a majetnejších nadšencov fotografie. Napovedá tomu aj jeho cena. Leica CL sa začne predávať na konci novembra za 2 795 dolárov iba za telo bez objektívu.

Kompaktný fotoaparát Leica CL v štýlovom retro dizajne.