Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prídavné koleso BeastBarrow pre lepšie manévrovanie s fúrikom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Presun ťažkých nákladov na stavenisku alebo v záhrade s fúrikom môže byť náročná a niekedy aj bolestivá úloha. Nové zariadenie s názvom BeastBarrow však pridá na zadnú stranu fúriku navyše jedno koleso, ktoré je otočné a používateľom pomôže prebrať určitú záťaž vďaka lepšiemu manévrovaniu s fúrikom.

Autori prídavného zariadenia BeastBarrow predpokladajú, že ich vynález sa dá namontovať takmer na akýkoľvek typ fúrika. Doplnkové koleso na zadnej strane poskytne podporu pre ťažké náklady a súčasne vďaka patentovanému otočnému mechanizmu dokáže vyvinúť dostatočnú silu, aby bol fúrik stabilný a dobre sa s ním manévrovalo po teréne. Slúži k tomu nastaviteľná gumená objímka a systém podobný tomu, ktorý je použitý pre otáčanie kolies na skejtbordoch. Čím viac sa s kolesom točí, tým väčšiu odolnosť získa objímka a vďaka tomu sa prídavné koleso lepšie otáča bez toho, aby sa fúrik prevrátil.

Mechanizmus BeastBarrow umožní pridať k fúriku zadné otočné koleso pre lepšiu manipuláciu a stabilitu s plným nákladom.

Počas nakladania materiálu je zadné koleso BeastBarrow zložené pod fúrikom, po naložení už len stačí, keď používateľ fúrik jemne zdvihne do výšky, koleso sa uvoľní a jednoduchým pohybom ho tak dostane do správnej polohy, kde sa zaistí. Potom je to už len otázka tlačenia a nie tlačenia, zdvíhania a balansovania, ako je tomu pri klasických fúrikoch. Vďaka tomuto systému by sa presun materiálu z bodu A do bodu B malo stať jednoduchším a odľahčí aj záťaži chrbtice. Po dorazení na miesto určenia stačí opäť fúrik jemne nadvihnúť a zadné koleso sa vráti späť na svoje miesto pod fúrik, ktorý sa opiera už len o zadné podpery.

Otočný mechanizmus BeastBarrow využíva podobný systém, ako majú kolieska na skejtborde.

Vývojári BeastBarrow pritom tvrdia, že tento systém používajú už dlhé roky, no zatiaľ len ako prototyp. Aj preto sa rozhodli spustiť start-up kampaň na portáli Kickstarter, aby sa BeastBarrow mohol masovejšie rozšíriť. Mechanizmus sa dá získať za 275 dolárov, no súčasťou nie je koleso, takže si ho používatelia budú musieť dokúpiť samostatne. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy BeastBarrow by sa pre podporovateľov kampane mali začať distribuovať v novembri.

Mechanizmus BeastBarrow by mal byť kompatibilný s takmer všetkými typmi fúrikov.