Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Letecký fotoaparát SkEye s miliardou pixlov pokryje až 80 kilometrov štvorcových

Letecký fotoaparát SkEye s miliardou pixlov pokryje až 80 kilometrov štvorcových
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už budúci týždeň si návštevníci najväčšej francúzskej leteckej šou v Paríži budú môcť na vlastné oči pozrieť prvé verejné predstavenie prelomového komerčného leteckého systému. Ten nesie názov SkEye Wide-Area Persistent Surveillance (SkyEye WAPS) a je dielom izraelskej spoločnosti Elst Systems.

Nový snímací systém SkEye WAPS dokáže spojiť obrovské množstvo snímok v reálnom čase, ktoré tak vytvoria obraz s miliardou pixlov, ktorý v reálnom čase pokrýva plochu až 80 kilometrov štvorcových. Systém SkEye WAPS sa dá nainštalovať do lietadiel s malou posádkou alebo do veľkých bezpilotných lietadlových systémov UAS, ktoré už niekoľko rokov prevádzkuje armáda najmenej dvoch krajín sveta.

Spoločnosť Elst Systems na leteckej šou v Paríži predstaví svoj nový snímací systém SkEye WAPS.

Systém SkEye WAPS neustále pozoruje a zaznamenáva oveľa širšiu oblasť, ako to zvládajú konvenčné systémy Visual Intelligence (VISINT), ktorými sú vybavené lietadlá UAS. Používatelia nového systému si tiež môžu zvoliť videozáznam v reálnom čase alebo „naspäť v čase“ kdekoľvek v rámci pokrytej oblasti, pričom až desať rôznych oblastí môže byť analyzovaných do hĺbky rôznymi používateľmi súčasne.

Systém SkEye WAPS na bezpilotnom lietadle Hermes 900.

Celý systém sa skladá zo snímačov Electro Optic (EO), jednotiek pre spracovanie obrazu a ukladanie dát, ktoré odosielajú údaje do pozemného riadiaceho centra SkEye. Systém sa tiež dá nakonfigurovať tak, aby označoval konkrétne udalosti prostredníctvom systému výstrah, ktorý sa dá prispôsobiť podľa daných požiadaviek. Spoločnosť Elst Systems sa rozhodla svoj nový systém demonštrovať prvý krát verejnosti počas leteckej šou SIAE 2017 v Paríži, ktorá sa začína od budúceho týždňa.