Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI Ronin 2 posúva stabilizáciu filmárskych kamier na novú úroveň

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pôvodný stabilizátor DJI Ronin tak trochu zmenil pravidlá na filmovej scéne, pretože priniesol kameramanom stabilné nakrúcanie za dostupnejšiu cenu. Po troch rokoch od uvedenia využila spoločnosť DJI svoje poznatky a prichádza s novým stabilizátorom kamier Ronin 2, ktorý by tiež mohol potešiť celú škálu filmárov, od nízkorozpočtových až po špičku v profesionálnom filmovom biznise.

Nová verzia je väčšia a dokáže pracovať s kamerovou výbavou do váhy až 13,6 kilogramu, čo privádza Ronin 2 aj do oblasti kamier RED a veľkých filmových objektívov. Dlhšie nastaviteľné ramená umožňujú manipuláciu s väčšími objektívmi a výrobca DJI vylepšil proces nastavenie kamery novými uzamykacími páčkami a jemnými ladiacimi tlačidlami, ktoré výrazne skrátia proces montáže k stabilizátoru.

Spoločnosť DJI predstavila novú verziu kamerového stabilizátora s názvom Ronin 2

Stabilizátor Ronin 2 s pomocou dvojice batérií dokáže stabilizovať obraz kamery až po dobu 8 hodín, no tieto veľké batérie s kapacitou 4280 mAh sa tiež môžu použiť aj pre napájanie kamery a príslušenstva. Batériu je možné vymeniť za chodu, aby sa neprerušila filmová produkcia. Nový dizajn stabilizátoru Ronin 2 má rýchloupínací držiak, ktorý umožní zariadenie pripojiť k vozidlu, pozemnej alebo vzdušnej plošine alebo dokonca ku klasickej veste, ktorá pomáha odbremeniť časť váhy z ramien kameramana.

Stabilizátor DJI Ronin 2 dokáže uniesť kameru aj s objektívom do hmotnosti 13,6 kilogramu

S výkonnejšími motormi, ako mala predchádzajúca verzia, sa nový Ronin 2 môže pochváliť schopnosťou stabilizácie obrazu kamery pri rýchlosti až do 121 km / h, čo príde vhod najmä pri nakrúcaní akčných scén s automobilmi a podobne. K dispozícii je aj dotykový displej, ktorý je dobre čitateľný aj na priamom slnku a voliteľné diaľkové páčkové ovládanie, ktoré umožňuje jemné doladenie záberu bez ohľadu na to, kde sa súprava s kamerou nachádza, a to až do vzdialenosti 1,5 kilometra.

Stabilizátor DJI Ronin 2 je vybavený dvojicou vysokokapacitných batérií, ktoré sa dajú vymienať za behu

Spoločnosť DJI zatiaľ nezverejnila bližšie informácie o cenách. Predchádzajúca verzia Ronin sa pritom začala predávať za 4500 dolárov, no v poslednej dobe jej cena klesla pod 2000 dolárov. Stabilizátor Ronin 2 by mal byť dostupný v priebehu nasledujúcich mesiacoch.

Ronin 2 dokáže stabilizovať kameru pri rýchlosti do 121 km / h