Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung Electronics predstavil kino budúcnosti Samsung Cinema Screen

Samsung Electronics predstavil kino budúcnosti Samsung Cinema Screen
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila svoj najnovší produkt v kategórii vizuálnych displejov - Samsung Cinema Screen. Tento svetovo prvý kinematografický LED displej s vysokým dynamickým rozsahom prináša nebývalú kvalitu obrazu a vďaka svojim vlastnostiam doslova privádza filmy a ďalší obrazový obsah k životu.

Samsung Cinema Screen je oficiálne predstavený v rámci série predvádzacích akcií, ktoré prebiehajú od 27. do 30. marca 2017 v kinopaláci Cinemark Century Orleans 18 and XD, ktorý sa nachádza v areáli hotela a kasína The Orleans. Premiéra bola zámerne naplánovaná na termín, v ktorom sa bude konať konferencia CinemaCon 2017, čo je najväčšia a najvýznamnejšia svetová udalosť v oblasti filmového priemyslu, na ktorú sa schádzajú účastníci z viac ako 80 krajín.

Desaťmetrová obrazovka Samsung Cinema Screen svojimi rozmermi ľahko vyhovie požiadavkám moderných kinosál. Táto LED obrazovka s obrazom v rozlíšení 4K (4 096 x 2 160) prekonáva tiež vysoko uznávané špecifikácie DCI, ktoré sa používajú na zabezpečenie vysokej úrovne technického výkonu, spoľahlivosti a kvality v digitálnych kinách. Vďaka tomu jej výkonnosť prevyšuje vizuálne schopnosti tradičnej projekčnej technológie, a umožní tak realistickú prezentáciu.

Samsung Cinema Screen

„S tým, ako stúpa popularita systémov domácej zábavy a streamingu, sa kiná musia premeniť v zariadenia, ktoré ponúkajú neporovnateľne lepší divácky zážitok, na ktorý diváci jednoducho nenarazia nikde inde,“ hovorí Sang Kim, viceprezident spoločnosti Samsung Electronics America, a dodáva: „Naša nová technológia Cinema Screen prináša výkonnejší a vysoko kvalitný obraz na veľkej obrazovke a vytvára tak prostredie, v ktorom majú diváci pocit, akoby boli súčasťou každej scény.“

Cinema Screen s technológiou priameho podsvietenia pomocou LED diód prináša do kina vysoký dynamický rozsah (HDR) a reprodukuje tak obrazový obsah pri maximálnej úrovni jasu, ktorá je takmer desaťkrát vyššia, než akú ponúkajú štandardné filmové projektory (146 fL oproti 14fL), a to s lepšiu homogenitou a bez optického skreslenia a rušenia. Toto zobrazenie tiež ponúka vysoko presné a pokročilé zobrazenie farieb, ktoré divákov úplne pohltí. Komplementárne nastavenie vysokého kontrastu a škály odtieňov šedej umožňujú na displeji predviesť ako jasné farby, tak najhlbšiu čiernu s pomerom kontrastu takmer nekonečno:1.

Samsung Cinema Screen

Vylepšenie, ktoré obrazovka Cinema Screen prináša, bude doplnené inovatívnym audio riešením od spoločnosti Harman Professional Solutions' Cinema Group (nedávno dokončená akvizícia) a audio laboratória spoločnosti Samsung.

„Spoločnosť Harman je potešená pokračujúcou spoluprácou s tímom zaoberajúcim sa kinematografickými displejmi a audio laboratóriom spoločnosti Samsung. S našimi skúsenosťami v oblasti zvukových systémov pre kiná sa tešíme na to, že umožníme zavedenie popredných vizuálnych riešení spoločnosti Samsung aj do kinosál,“ hovorí Brian Divine, viceprezident skupiny Tour and Cinema Solutions.

Vzhľadom na aktuálne požiadavky na kiná ponúka Samsung Cinema Screen dostatočne flexibilné vlastnosti, ktoré uspokoja potreby publika. Obrazovka si zachováva skvelé vlastnosti aj pri zhoršených svetelných podmienkach bez ohľadu na zobrazovaný obsah, a vychádza tak v ústrety používateľom, ktorí chcú v kinosále organizovať firemné akcie, sledovať koncerty a športové prenosy, alebo organizovať herné turnaje.

Samsung Cinema Screen

„Uvedenie Samsung Cinema Screen je ďalším krokom k naplneniu našej vízie ponúknuť komplexné kinematografické zážitky prostredníctvom digitálnych technológií,“ hovorí Seog-gi Kim, senior viceprezident divízie Visual Display v spoločnosti Samsung Electronics. „Prostredníctvom moderných technológií, od samoobslužných kioskov s dotykovými displejmi pre nákup vstupeniek, cez digitálne tabule s menu, až po interaktívne filmové plagáty, pomáha spoločnosť Samsung už teraz zvýšiť zapojenie zákazníkov v kinách. Chceme aj naďalej zostať poskytovateľom komplexných riešení pre filmový priemysel a hľadať nové a zaujímavé spôsoby, ako zlepšiť divácke zážitky.“

Kinematografická obrazovka spoločnosti Samsung v súčasnej dobe prechádza certifikačným procesom v rámci špecifikácie DCI a práve dokončila testovanie na univerzite Keio v Tokiu.

Samsung Cinema Screen

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)