Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Diaľkový ovládač pre dron Evolve má až dve obrazovky

Diaľkový ovládač pre dron Evolve má až dve obrazovky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť XDynamics vyvinula vôbec prvý diaľkový ovládač na svete s dvomi obrazovkami, ktorý je určený pre ich inteligentný dron Evolve s kamerou. Toto jedinečné nastavenie vzniklo údajne z inšpirácie od smartfónov a vreckových herných konzol.

Horný výklopný sedem palcový displej, ktorého telo slúži aj ako kryt celého diaľkového ovládača, slúži ako hľadáčik a zobrazuje pohľad z kamery dronu Evolve. Spodná päť palcová obrazovka je zakomponovaná do tela ovládača a slúži ako viac dotykový panel, ktorý pomáha minimalizovať počet tlačidiel na ovládači. Podľa výrobcu by obsah na oboch obrazovkách mal byť dobre viditeľný aj na priamom slnečnom svetle.

Diaľkový ovládač pre dron Evolve disponuje až dvomi displejmi

Toto riešenie dvoch obrazoviek sa dá použiť pre sledovanie stavu dronu a monitorovanie prípadných problémov či plánovanie letových bodov na mape, a pre zdieľanie informácií na sociálnych sieťach. Diaľkový ovládač je poháňaný štvorjadrovým procesorom a vyhradenou grafickou kartou spolu s operačnou pamäťou 4 GB DDR3 RAM. Všetko beží na operačnom systéme Android a k dispozícii je USB port, microSD slot a port microHDMI pre externé pripojenie.

Diaľkový ovládač s dvomi displejmi prináša používateľom dronu Evolve väčšiu kontrolu nastavení a lepšie ovládanie

Diaľkový ovládač je navrhnutý pre štvorrotorový dron Evolve. Ten je určený pre profesionálnych filmárov a je vybavený 12,4 megapixlovým Sony CMOS snímačom s objektívom 21 mm F 2.8 pre nakrúcanie záberov v rozlíšení 4K pri rýchlosti 24 snímok za sekundu, alebo v rozlíšení 2,7K rýchlosťou 60 snímok za sekundu, či v rozlíšení 1080p, kde je udávaná rýchlosť 120 snímok za sekundu.

Dron Evolve je navrhnutý najmä pre profesionálnych filmárov

Dron XDynamics Evolve spolu s diaľkovým ovládačom s dvomi obrazovkami bude prezentovaný na medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2017 na začiatku januára budúceho roku. Samotný dron Evolve s 4K Sony CMOS by mal byť dostupný v prvom kvartáli 2017.