Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová technológia detekcie kovov pre hľadanie skrytého zlata

Nová technológia detekcie kovov pre hľadanie skrytého zlata
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hľadači vzácnych kovov dúfajú, že sa týmto spôsobom dokážu finančne zabezpečiť do konca svojho života. Ako pomôcku pri hľadaní využívajú rôzne detektory kovov. V úspešnom love zlata aj v miestach, ktoré už navštívili, by im mohol pomôcť nový kruhový detektor kovov, ktorý sa vyzbrojil väčším dosahom.

Spoločnosť Minelab Electronics z južnej Austrálie sa rozhodla zväčšiť plochu svojho vysoko úspešného ručného detektoru kovov GPZ 7000 zo 14tich palcov až na 19 palcov. Vďaka väčšej ploche vyhľadávacieho kruhu tak zlatokopi dokážu prejsť nielen väčšiu plochu oblasti v kratšom čase, ale detektor ponúka aj vyššiu hĺbkovú detekciu kovov, čo môže výrazne pomôcť pri hľadaní vzácnych kovov aj na miestach, kde boli príliš hlboko uložené, aby sa dali odhaliť.

Nový ručný detektor kovov GPZ 19 Super-D bol v pondelok komerčne vypustený v Austrálii, s tým, že s najbližšom období sa dá očakávať aj jeho medzinárodná distribúcia. Cena bola stanovená na 1795 AUD (približne 1258 EUR). Podľa slov riaditeľa marketingu spoločnosti Frasera Kendalla je nový detektor vhodný ako nástroj pre profesionálov, ale aj pre serióznych fanúšikov hľadania drahých kovov.

Detektor vzácnych kovov GPZ 19 Super-D má zväčšeenú plochu vyhľadávania a dokáže detegovať kovy hlbšie ukryté v teréne

Detektor GPZ 19 oproti svojmu staršiemu súrodencovi GPZ 14 má vylepšené hĺbkovú detekciu kovov až o 30 percent. To umožňuje hľadačom skúsiť šťastie aj v lokalitách, ktoré už predtým navštívili a kde nič nenašli. Detektor prostredníctvom GPS umožňuje používateľom mapovať ich lokalitu spolu s nájdeným ložiskom.

Úspech technológie prezentuje spoločnosť aj na príklade, kedy v auguste jeden Austrálčan pomocou detektoru GPZ 7000 objavil 145 uncí (4,11 kg) zlatých nugetov v centre mesta Victoria, ktoré mali hodnotu asi 250 000 AUD (viac ako 175 000 EUR).

Nový detektor pritom zvyšuje celkový výkon pri hľadaní oproti modelu GPZ 7000. Má vylepšenú geometriu a vytvára menej magnetického spojenia medzi vysielaním a prijímaním, čo v konečnom dôsledku zmenšuje jeho hlučnosť. Vývojári testovali detektor GPZ 19 Super-D na najtvrdších pôdach po celom svete, pričom sa osvedčil v celom rozpätí rôznych terénov. Samozrejme si dobre poradil aj v Austrálii, ktorá je najsuchším kontinentom našej planéty a má jeden z najtvrdších terénov na svete.