Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Panasonic a Codex uvádzajú nový kamerový systém RAW VariCam

Panasonic a Codex uvádzajú nový kamerový systém RAW VariCam
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic predstavila na veľtrhu IBC 2016 novú filmovú verziu kamery VariCam 35 zo spoločne vyvinutým Codex rekordérom, ktorý je schopný nakrúcať nekomprimovaný 4K RAW záznam.

VariCam Pure je najnovším prírastkom do rodiny profesionálnych kinematografických produktov. Spolupráca Panasonicu a Codexu vyústila do spojenia existujúcej hlavy kamery VariCam 35 s novým rekordérom CodexV-RAW 2.0, ktorý je ideálny pre seriálové televízne programy a celovečerné snímky.

Rekordér V-RAW 2.0 je pripojený priamo na zadnej časti hlavy kamery VariCam 35. Výsledkom je, že si kamera zachovala rovnaký snímač Super 35, expozičný rozsah s clonovým číslom 14+ a duálnu natívnu citlivosť ISO, ako pôvodná kamera VariCam 35.

Spoločnosti Panasonic a Codex predstavili profesionálny kamerový systém VariCam Pure s rekordérom V-RAW 2.0

Nový kamerový systém VariCam Pure dokáže zaznamenať čistý, nekomprimovaný záznam vo formáte 4K RAW pri rýchlosti až 120 snímok za sekundu v priemyselnom štandarde média Codex Capture Drive 2.0, ktoré je používané v mnohých kamerových systémoch, post-produkčných zariadeniach a v ateliéroch.

Kamerový systém VariCam Pure je odolný, kompaktný a ľahký, váži len 5 kíl. Spoločnosť Codex mu prostredníctvom svojho Production Suite poskytne efektívne pracovné postupy pre nezostrihané zábery a archiváciu. Okrem toho virtuálny systém súborov Codex umožní používateľom prevádzať celý rad formátov súborov, vrátane Panasonic VRAW, Apple ProRes a Avid DNxHR.

Kamerový systém VariCam Pure kombinuje existujúcu kameru VariCam 35 s rekordérom Codex V-RAW 2.0 pre záznam v rozlíšení 4K RAW

Použitie Codex Capture Drive poskytuje spoľahlivý pracovný postup z digitálneho nakrúcania až po post-produkciu. Spolu s pôvodným kamerovým negatívom sa dá tiež získať záznam metadát pre synchrónne prehrávanie a záznam, napríklad objektív a dáta CDL. Filmárom to prinesie zefektívnenie výroby a post-produkcie, s čím súvisí aj úspora času a nákladov na prácu.

Nový kamerový systém Panasonic VariCam Pure s rekordérom V-RAW 2.0 by mal byť dostupný koncom roka 2016 za cenu pod 30 000 Eur.

Kamerový systém Panasonic VariCam Pure nakrúca 4K RAW zábery pri rýchlosti až do 120 snímok za sekundu