Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC a Google sa dohodli na spolupráci v hodnote takmer 1 miliardy EUR

HTC a Google sa dohodli na spolupráci v hodnote takmer 1 miliardy EUR
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosti Google a HTC Corporation dnes oznámili definitívnu dohodu, podľa ktorej niektorí zamestnanci spoločnosti HTC, z ktorých už mnohí pracujú so spoločnosťou Google na vývoji smartfónov Pixel, sa pripoja k spoločnosti Google. HTC dostane od Google v rámci transakcie v hotovosti sumu 1,1 miliardy dolárov (približne 919 miliónov EUR). Spoločnosť Google získa aj nevýhradnú licenciu na duševné vlastníctvo HTC.

Táto dohoda je dôkazom strategického vzťahu medzi spoločnosťami HTC a Google, ktorý je založený na desaťročných skúsenostiach v oblasti vývoja prémiových smartfónov. Zmluva tiež podporuje pokračujúci značku HTC v oblasti smartfónov, ktorá zefektívni portfólio produktov s vyššou prevádzkovou efektivitou a finančnou flexibilitou.

Spoločnosť HTC bude mať naďalej k dispozícii svojich špičkových inžinierov, ktorí po úspešnom spustení HTC U11 v súčasnosti pracujú na ďalšom modeli vlajkového smartfónu. Spoločnosť HTC bude aj naďalej budovať ekosystém virtuálnej reality s cieľom rozširovať svoje portfólio zariadení VIVE. Zároveň chce investovať do ďalších technológií novej generácie, vrátane ekosystému Internetu vecí, rozšírenej reality (AR) a umelej inteligencie (AI).

Spoločnosť Google túto dohodu posilní svojou angažovanosťou v oblasti smartfónov a celkovými investíciami do rozvoja hardvéru. Okrem skúseného tímu profesionálov získa spoločnosť Google aj prístup k duševnému vlastníctvu spoločnosti HTC, vďaka čomu bude podporovať rodinu smartfónov Pixel. Táto dohoda navyše predstavuje významnú investíciu spoločnosti Google v Taiwane, krajine, ktorá je kľúčovým inovačným a technologickým centrom.

Podanie rúk medzi Cher Wang, CEO HTC (vľavo) a Rickom Osterlohom, SVP divízie Hardware, Google (vpravo).

„Ako priekopník na trhu so smartfónmi sme hrdí na naše inovácie, ktoré prinášame na trh. Bezkonkurenčný reťazec smartfónov, vrátane nášho portfólia duševného vlastníctva, svetových talentov a schopnosti systémovej integrácie tak podporia spoločnosť Google pri posilňovaní pozície na trhu s Android zariadeniami,“ povedala Cher Wang, predsedníčka a CEO spoločnosti HTC.

„Spoločnosť HTC bola dlhoročným partnerom spoločnosti Google a vytvorila niektoré z najkrajších prémiových zariadení na trhu,“ povedal Rick Osterloh, senior viceprezident divízie Hardware spoločnosti Google. „Sme nadšení a už sa nemôžeme dočkať, kedy budeme môcť privítať členov tímu HTC, ktorí sa pripoja k spoločnosti Google, aby podporili ďalšie inovácie a budúci vývoj produktov v oblasti spotrebiteľského hardvéru.“

Ukončenie transakcie, ktorá podlieha regulačnému schvaľovaciemu procesu a splneniu bežných právnych podmienok, sa očakáva začiatkom roka 2018.

HTC a Google oznámili dohodu o spolupráci v hodnote takmer 1 miliardy EUR