Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

KODYS: Internet of Everything sa presadzuje aj na Slovensku

KODYS: Internet of Everything sa presadzuje aj na Slovensku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S rozvojom technológií rastie aj požiadavka na mobilitu a vzdialený prístup k informáciám, preto sa do popredia dostávajú riešenia s online prístupom, ktoré sú známe pod označením Internet of Things (Internet vecí).

Je to vlastne sieťové prepojenie zariadení rôznych druhov, akými sú smartfóny, tablety, športové náramky, inteligentné hodinky, ale aj inteligentné domáce spotrebiče a rôzne senzory.

Zo svetových prieskumov vyplýva, že v celosvetovej sieti bude do roku 2020 až 50 miliárd zariadení a v priebehu najbližších troch rokov by malo až 96% firiem používať niektoré z riešení Internet of Things.

Internet of Everything

Toto riešenie sa tak stáva súčasťou nášho života a to si dobre uvedomujú aj spoločnosti, ktoré prichádzajú s novou víziou siete Internet of Everything (Internet všetkého). Táto sieť prepája nielen ľudí a počítačové zariadenia, ale pridáva aj spracovanie procesov a dát, poskytovanie služieb a servisu a tiež sa rozširuje o ďalšie objekty a veci zahŕňajúce aj firemnú sféru.

V tejto oblasti je najrozšírenejšia automatická identifikácia, ktorú poznáme všetci vo forme čiarových kódov. Pokročilý stupeň tejto technológie je vysokofrekvenčná identifikácia (RFID), ktorá je vo forme pasívnych alebo aktívnych čipov.

KODYS Slovensko

Pasívny čip RFID odosiela informácie o objekte pri priblížení snímača, z ktorého sa nabíja, zatiaľ čo aktívny RFID čip obsahuje vlastný zdroj napájania a je sám schopný vysielať svoje údaje. Aktívne čipy sa používajú prevažne na lokalizáciu objektu, keďže sú zložitejšie a tým pádom aj ich výroba je drahšia.

U nás sa automatickou identifikáciou už 20 rokov zaoberá spoločnosť KODYS SLOVENSKO, ktorá dlhodobo spolupracuje s globálnou spoločnosťou Zebra Technologies. Tá je známa svojimi inovatívnymi technologickými riešeniami v oblasti automatickej identifikácie. Jej súčasťou sa stala aj Motorola Solutions, ktorá priniesla svoje mobilné technológie.

KODYS Slovensko

Vďaka tejto spolupráci tak KODYS môže využiť pokročilú technológiu pre vyvíjanie systémových riešení a nových aplikácií, ktoré pomôžu aplikovať technológiu Internet of Everything aj do slovenských firiem.

Predstavené riešenie môže firmám z rôznych odvetví priemyslu, obchodu a služieb sprístupniť mobilné spracovanie dát v reálnom čase priamo z terénu, vzdialený a bezpečný prístup cez CLOUD úložisko, či pokročilú automatickú identifikáciu objektov. S týmito výhodami sa spája aj zefektívnenie produktivity, zníženie nákladov a celková ziskovosť.

KODYS Slovensko

Implementácia do zabehnutého podnikového systému je pritom jednoduchá a rýchla, keďže sa jedná o pridanú nadstavbu na jestvujúci systém. Nadstavba sa pripravuje doslova na mieru, podľa požiadaviek a potrieb jednotlivých spoločností.

Podľa vyjadrenia KODYS SLOVENSKO sú spoločnosti u nás otvorené používaniu najmodernejších technológií a uvedomujú si ich dôležitosť. Preto sa predpokladá postupné rozšírenie riešenia Internet of Everything aj v našej malej krajine.

KODYS Slovensko