Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS: Odolný CAT S50 s výbavou vlajkových lodí!

TS: Odolný CAT S50 s výbavou vlajkových lodí!
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
24. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Cat S50 je extrémne odolný high-end 4G smartphone s unibody konštrukciou, a to nielen pre stavbárov či outdoorových nadšencov.

Spoločnosť Cat predstavila veľmi svižný smartphone s parametrami porovnateľnými s vlajkovými loďami konkurencie. Na rozdiel od nich je však naviac extrémne odolný. Nasledovník veľmi populárneho modelu Cat B15Q má oproti svojmu predchodcovi väčší 4,7 palcový Gorilla glass 3 displej, rýchlejší 4jadrový procesor, kvalitnejší fotoaparát a podporu 4G sietí. Jedná sa tak o prvý extrémne odolný smartphone s unibody konštrukciou tela. Cat S50 ponúka nekompromisný výkon aj v podmienkach, ktoré panujú v nevľúdnych horských oblastiach, pri lezení na skalách alebo pri práci na stavbách.

„Vývoj telefónu, ktorý je schopný podať maximálny výkon v tvrdých podmienkach, je časo o hľadaní kompromisov medzi odolnosťou a funkčnosťou. To ale nie je prípad tejto novinky. Cat S50 ponúka všetky vlastnosti, ktoré majú ostatné high-end smartphony, zároveň však zaručuje extrémnu odolnosť, ktorú naši zákazníci už tradične očakávajú,“ hovorí Oliver Schulte, výkonný riaditeľ Cat phones.

Cat S50 je poháňaný 4jadrovým procesorom s frekvenciou 1,2 GHz, na ktorom bez akýchkoľvek problémov beží Android 4.4 KitKat. Vďaka použitiu technológie Gorilla glass 3 odolá jeho veľký 4,7 palcový displej aj veľmi hrubému zaobchádzaniu, navyše je možné displej ovládať aj mokrými prstami. Odolnosť je podporená pogumovaním tela na jeho najzraniteľnejších miestach. Cat S50 je preto certifikovaný na pády z výšok až 1,2 m, čo zaručuje jeho funkčnosť pri každodenných neopatrných pádoch z ruky. Ďalej je smartphone vodotesný po dobu 30 minút a v prašnom prostredí sa samozrejme cíti ako doma.

Vďaka fyzickému tlačidlu spúšte je možné jeho 8MP fotoaparát ovládať skutočne za akýchkoľvek podmienok. Podržaním tlačidla sa rozsvieti praktické LED svietidlo. Bezkonkurenčná zvukovú kvalitu zaisťujú dva predné reproduktory vyvinuté spoločnosťou Waves Audio, okrem iného držiteľa Technical GRAMMY Award. Pri volaní s Cat S50 hovor teda neruší horský vodopád ani ťažká technika na stavbe.

Pri modeli S50 Cat prvýkrát predstavuje svoj nový Cat Phones App Store postavený na platforme AppLand. Jedná sa o kolekciu aplikácií, ktorú Cat starostlivo zostavil na základe odporúčania svojich zákazníkov. Užívateľ tak nemusí strácať čas vyhľadávaním aplikácií v rozsiahlom katalógu Google Play, ale prehľadne a rýchlo si vyhľadá a následne nainštaluje len tie aplikácie, ktoré skutočne potrebuje. V Cat Phones App Store sú k dispozícii klasické aplikácie ako Youtube, Endomondo či Google Earth. Navyše sú tu však na stiahnutie špecifické aplikácie, ktoré si užívatelia Catu obľúbili pre ich praktickosť a každodenné využitie v náročných prostrediach. Jedná sa napríklad o Thermometer, All-in-one Offline Maps či Flashlight Ultra.
Telefón Cat S50 bude v predaji v druhej polovici októbra u predajcov IRD, Telekom, Orange, O2 a Nay za odporúčanú koncovú cenu 449 EUR

Technické špecifikácie Cat S50
• OS: Android (4.4) KitKat
• Odolnosť: IP67 + MIL SPEC 810G certifikácia
• Batéria: 2630 mAh, až 16 hodín hovoru
• Vnútorná pamäť 8 GB, možnosť rozšírenia až na 64 GB
• Konektivita: 4G, LTE
• Displej: 4.7”, 1280x720, Gorilla® glass 3, možnosť ovládať mokrými prstami
• Fotoaparát: 8 MP s LED prisvetlením, HD video
• Hmotnosť: 185 g
• Prevádzková teplota prostredia: -25° C až 55° C