Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dell: Novinky s dôrazom na odolnosť a dlhú životnosť

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
7. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Do portfólia notebookov Dell Latitude a OptiPlex pribudli nové produkty - odnímateľný notebook Latitude 7000 2-v-1, notebooky Latitude 5000 a 3000, superodolný notebook Latitude 14 Rugged. Dell uviedol na trh aj mikro desktopy OptiPlex 9020 a 3020.

Všetky produkty Latitude a OptiPlex sú navrhnuté ako odolné zariadenia s dlhou životnosťou. Pred uvedením na trh prechádzajú záťažovými testami, overením odolnosti pántov a sú podrobované extrémnym teplotám. Dell používa pri výrobe špeciálne materiály – telo a zadná časť LCD panelov sú z hliníka, dotykové obrazovky sú pokryté Corning® Gorilla® Glass, ktoré až desaťnásobne zvyšuje odolnosť voči poškriabaniu. Samozrejmosťou je možnosť využiť v prípade problémov zákaznícku podporu a servis Dell ProSupport.

„Novinky klamú telom. Hoci vyzerajú ako tenké a ľahké spotrebné zariadenia, prinášajú zákazníkom najvyššiu odolnosť, bezpečnosť a možnosť správy, vo svojej triede,“ hovorí Petr Zajíček, Brand Manager spoločnosti Dell.

Dell tiež predstavil nástroj Dell KACE K1000 Express, ktorý jednoducho spravuje záruky, aktualizácie BIOSu a ovládačov naprieč všetkými zariadeniami Dell, ktoré sa v danej firme nachádzajú.

Produktivita a bezpečnosť predovšetkým
Nový notebook Latitude 13 7000 je najzabezpečenejším zariadením v triede 2-v-1. Spája v sebe ľahkosť ultrabooku a skladnosť tabletu. Má 13,3“ displej a podsvietenú klávesnicu s certifikátom ISO. K tomuto pracovnému notebooku je k dispozícii na mieru ušité príslušenstvo Dell Mobile Office: prenosný kufrík, puzdro, univerzálny dongle konektor a hybridný napájací kábel.

Notebook Latitude 12 5000 Series doplní 14 a 15 palcové modely mobilných a výkonných notebookov. Ide o najviac zabezpečený biznis notebook v uhladenom dizajne a s telom o pätinu tenším, než iné modely v tejto triede. Nerobí mu problém ani celodenná práca mimo kancelárie bez napájania.

Dell má ako jediný z veľkých predajcov vo svojom portfóliu aj počítače do extrémnych podmienok. Najnovší prírastok do radu Latitude Rugged, Latitude Rugged 14, je pripravený na prežitie a prácu v extrémnych pracovných alebo klimatických podmienkach. Dáta v počítači sú chránené pred pôsobením prírodných živlov. Pred extrémnymi teplotami chráni systém chladenia QuadCool štvrtej generácie. 14” displej je dobre čitateľný aj pri práci vonku a odolná dotyková vrstva je prispôsobená aj pre prácu s rukavicami.

OptiPlex Micro: Prekvapujúca sila
Pri práci s počítačmi vyžadujú zamestnanci predovšetkým dostatočný výkon. Nové pracovné stanice OptiPlex 9020 a 3020 Micro sú síce o dve tretiny menšie ako doteraz najmenšie desktopy Dell, no v malom šasi sa nachádza výkon veľkých počítačových bratov. Optiplex 9020 Micro je ideálny najmä pre podniky, pre ktoré sú prvoradými bezpečnosť a šetrenie priestoru. Optiplex 3020 Micro ocenia tí, ktorí potrebujú výkon na úrovni podnikových zariadení v kompaktnom balení.

Ceny a dostupnosť
Latitude 5000 Series bude dostupný od konca septembra. Latitude 13 7000 Series 2-v-1 bude dostupný od polovice októbra. Nové desktopy OptiPlex 9020 Micro a 3020 Micro sú dostupné na Slovensku už teraz. O dostupnosti ďalších zariadení a koncových cenách poskytnú lokálny partneri spoločnosti Dell.

(Zdroj: TS Dell)