Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prečo chce Baidu sídliť v kontajneroch?

 Prečo chce Baidu sídliť v kontajneroch?
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
19. 8. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Svoje výpočtové kapacity sa rozhodla rozšíriť najväčšia čínska webstránka a najväčší vyhľadávač v Číne Baidu. Nie však hocijako, ale prostredníctvom nových ekologických dátových centier. Je to prvé využitie prefabrikovaných dátových centier čínskym vyhľadávačom a budú sa označovať „M1“. Dodá ich Schneider Electric a znamenajú postupný prechod firmy k zeleným technológiám.

„V správe dát stále rastie tlak na rýchlosť, kontrolu nákladov a výkon. Teší nás dôvera, ktorú sme od Baidu dostali. Veríme, že toto nasadenie prispeje k väčšiemu rozšíreniu konceptu prefabrikovaných dátových centier, ktorých prednosťami sú mobilita, jednoduchosť, flexibilná štruktúra a rýchle nasadenie,“ vraví Chenhong Huang, regionálny viceprezident Schneider Electric.

Schneider Electric si pripravil dva prefabrikované moduly dátového centra M1 vzhľadom na špecifikácie Baidu. Sú klimatizované In-Row, majú zabudovaný DCIM softvér, záložný UPS zdroj, správu kabeláže, požiarnu ochranu a zabezpečený prístup. Všetky moduly sa dodávajú ako kompletné riešenie s predinštalovanou IT infraštruktúrou. Dá sa tak okamžite integrovať do existujúcej infraštruktúry. Toto riešenie je možné neskôr upravovať podľa ďalších požiadaviek.

Mimochodom, spoločnosť Schneider Electric je špecialista na energetický manažment vo viac než 100 krajinách sveta. Poskytuje integrované riešenia v rôznych trhových segmentoch. Zameriava sa na to, aby energia bola bezpečná, spoľahlivá, efektívna, produktívna a zelená.