Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Luxusný van Brabus je plný technológií pre podnikateľov na cestách

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Biznis vozidlá Brabus sú známe svojim zameraním pre cestujúcich „workoholikov“ dnešného digitálneho sveta. Brabus prerába bežné vozidlá Mercedes na pojazdnú modernú kanceláriu. Najnovší prírastok vanu Business Lounge však okrem luxusu a pohodlia kladie aj veľký dôraz na technológie súčasnosti.

Srdcom nového vozidla Brabus V-Class Business Lounge je nový systém Touch Control Panel, ktorý prostredníctvom plne dotykovej obrazovky dá dvom VIP pasažierom na zadných sedadlách v dosahu ruky plnú kontrolu nad ovládaním. K dispozícii je aj panel prístupný z bočných dverí, takže cestujúci môžu nastavovať veci ešte pred vstupom do vozidla.

Brabus predstavil luxusný van V-Class Business Lounge plný moderných technológií

Základnom je pohodlie a tak zrejme ako prvé začne cestujúci cez dotykovú obrazovku, zabudovanú v opierke, nastavovať sedadlo podľa svojich preferencií. Sedadlá sa dajú sklopiť zo vzpriamenej polohy až na polohu pre spanie. Nechýba nastaviteľná bedrová opierka, vykurovanie, klimatizácia či dokonca masáž. Všetko je samozrejme nastaviteľné cez spomínaný dotykový displej. Elektricky výškovo nastaviteľná podpierka na nohy pod každým sedadlom ešte viac zvýši pohodlie.

Systém s motorovým pohonom môže odhaliť 40 palcový televízor alebo zdvihne sklenenú prepážku oddeľujúcu priestor medzi cestujúcimi a vodičom. Namiesto záclon je nový Brabus vybavený elektronicky tónovateľnými sklami na bočných oknách, zadnom okne a samozrejme aj sklo prepážky je tónovateľné, aby zaistilo úplné súkromie. Úroveň tónovania jednotlivých skiel sa takisto dá nastaviť cez dotykovú obrazovku. Pre komunikáciu s vodičom pritom môžu cestujúci využiť interkom.

Van Brabus V-Class Business Lounge obsahuje dve výškovo nastaviteľné sedačky s vyhrievaním, klimatizáciou či masážou

Video, hudba a ďalší multimediálny obsah sa dá prehrávať cez vysúvací 40 palcový televízor a zabudovaný priestorový zvukový systém, alebo prostredníctvom Wifi pripojenia z individuálnych zariadení. Dotykový displej v oboch opierkach rúk sa môže tiež stať mediálnym centrom. Multimediálny systém tiež zahŕňa Apple TV a PlayStation 4. Nechýba ani integrované LTE pripojenie k internetu. Po bokoch oboch sedadiel sa nachádza zabudovaný indukčný slot pre bezproblémové nabíjanie mobilného telefónu.

K ďalším doplnkom spríjemňujúcim cestovanie patrí chladnička a kávovar, držiaky pre nápoje, ktoré poskytnú správnu teplotu pre studené alebo teplé nápoje, sklopné stolíky pre každé sedadlo s miestom pre občerstvenie či prácu na notebooku. Do vnútra sa okrem dvoch VIP sedadiel dajú osadiť aj dve rozkladacie kreslá pre asistentov, ktoré budú zabudované do deliacej steny. Cennosti sa dajú zabezpečiť v stredovej konzole, v ktorej sa nachádza elektronický sejf.

Van Brabus V-Class Business Lounge má v opierkach zabudované dotykové dipleje, ktoré slúžia pre ovládanie celého systému v interiéri vozidla

Luxusný interiér je zmesou jemnej kože, dreva a uhlíkových vlákien v kombinácii štýlovej čiernej a bielej kože a modrých prvkov. Čo sa týka samotnej dodávky, Brabus inovuje závesný systém so športovým odpružením a štvorvalcový turbo dieselový motor získal o 44 koní viac, teda celkovo má výkon 232 koní.

Brabus uviedol na trh nový V-Class Business Lounge na autosalóne v Ženeve. Kompletná úprava základnej dodávky Mercedes V250d s s extra dlhým rázvorom kolies začína od 298 000 EUR. Brabus sa tiež chystá klientom zariaďovať už aj zakúpené vozidlá.

Súčasťou interiéru vanu Brabus V-Class Business Lounge je aj vysúvateľný 40 palcový televízor a priestorové ozvučenie