Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kyboka: Ručný vozík, ktorý sa dá naplocho zložiť a prenášať

Kyboka: Ručný vozík, ktorý sa dá naplocho zložiť a prenášať
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ručné vozíky sú šikovným pomocníkom pri viacerých činnostiach, no v prípade, že ho potrebujete niekam dopraviť, býva ich prevoz často komplikovaný. Nový ručný vozík Kyboka však tento problém rieši tak, že sa dá zložiť do plochej formy v priebehu niekoľkých sekúnd. Po vložení do prepravnej tašky s ramennými popruhmi sa tak dá veľmi jednoducho prenášať na miesto určenia.

Za návrhom ručného vozíka Kyboka stoja vývojári z Holandska. Tým sa podarilo zostrojiť ručný vozík s hliníkovým rámom, ktorého štyri 12,5 palcové kolesá sú pripravené si poradiť aj v náročnejšom teréne. Spodok vozíka je vyrobený z preglejky a jeho nosnosť je 50 kilogramov s kapacitou úložného priestoru 135 litrov. Samotná hmotnosť vozíka je udávaná na 12,5 kilogramu. Predné otočné kolesá zabezpečia pohyblivosť a parkovacia brzda pomôže pri nakladaní alebo vykladaní z vozíka.

Ručný vozík Kyboka je vyrobený tak, aby sa dal zložiť do plochej formy pre jednoduchšiu prepravu

Prednosťou nového ručného vozíka Kyboka je jeho špeciálne navrhnutá konštrukcia, ktorá sa dá do seba zložiť, pričom odnímateľné kolesá sa môžu vybrať a namontovať na spodnú stranu zloženého vozíka. Výsledkom je kompaktne zložený vozík, ktorý má hrúbku približne 19 centimetrov. Jeho zloženie pritom podľa výrobcu trvá len niekoľko sekúnd.

Ručný vozík Kyboka má po zložení hrúbku len 19 centimetrov, pričom váži len 12,5 kilogramu

Po zložení môže vozík zabaliť do sprievodnej prepravnej tašky s ramennými popruhmi, pričom vozík je dimenzovaný tak, aby sa zmestil aj na vybrané nosiče bicyklov, čo uľahčí jeho prepravu automobilmi. Po príjazde domov sa dá vozík zavesiť na stenu alebo uložiť do kúta, tak aby zbytočne nezaberal miesto v sklade či garáži.

Ručný vozík Kyboka má vodotesný kryt a stabilizujúce popruhy, ktoré môžu byť použité pre pripútanie príliš veľkých objektov. Súčasťou voliteľného príslušenstva je už spomínaná prepravná / skladovacia taška a adaptér pre pripojenie k bicyklu.

Ručný vozík Kyboka má kapacitu prepravného priestoru 135 litrov

Vývojári sa pre rozbehnutie masovej výroby snažia získať dostatok finančných prostriedkov pomocou start-up kampane na portáli Kickstarter. Tu ponúkajú ručný vozík Kyboka za cenu od 349 EUR, pričom kompletná sada s krytom, dvomi popruhmi a prenosnou taškou stojí 449 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je odhadovaná na 499, respektíve 599 EUR.

Ručný vozík Kyboka dokáže uviesť váhu až 50 kilogramov