Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Digitálna asistentka od Amazonu začne pomáhať už aj v biznise

Digitálna asistentka od Amazonu začne pomáhať už aj v biznise
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známa digitálna asistentka Alexa od spoločnosti Amazon žije v rôznej spotrebnej elektronike, od vlastných Bluetooth reproduktorov alebo v rôznych zariadeniach, ako sú luxusné lampy. Pomáha používateľom smartfónov s ich zaneprázdneným životom alebo umožní vodičom komunikáciu s ich autom. No tentoraz sa Alexa chystá podať pomocnú ruku v biznis prostredí.

Cieľom služby Alexa for Business z Amazon Web Services je poskytnúť každému zamestnancovi vo firmách prístup k inteligentnej digitálnej asistentke, ktorá môže pomôcť zjednodušiť ich prácu. Alexa for Business rozširuje jednoduchosť hlasového ovládania na pracovisku a zároveň pridáva rôzne nástroje, ktoré firmám pomôžu rozmiestňovať a spravovať zariadenia, spolu so škáľovateľným spôsobom hlasového ovládania s podporou cloudovej služby Amazon Web Services.

Pracovníci môžu používať zariadenia s digitálnou asistentkou Alexa na to, aby sa postarali o úlohy, ako je nastavenie konferenčných hovorov, kontrola vybavenia konferenčných miestností či naplánujú stretnutia tímov, zabezpečia, aby kancelárii nedošli zásoby vybavenia a odosielajú upozornenia do IT oddelenia, ak vzniknú prípadné problémy.

Súprava zariadení Alexa for Business

Manažéri a používatelia zariadení Alexa for Business môžu využiť tisíce verejných prednastavení zručností, ktoré už boli vytvorené, alebo si vedia vytvoriť vlastné špecifické nastavenia zručností digitálnej asistentky Alexa. Firmy tiež získajú konzolu pre správu, ktorá umožní pridávať používateľov, priraďovať zručnosti a podobne. A to v celej sieti zariadení s podporou technológie Alexa z jedného miesta.

Štartovací balíček Alexa for Business obsahuje trojicu zariadení Echo, dvojicu Echo Dot a dvojicu Echo Show. Cena balíčka bola stanovená na necelých 710 dolárov.