Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HP ZBook x2: Výkonné mobilné riešenie 2v1 pre kreatívnu prácu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Hewlett-Packard sa pochválila konvertibilným notebookom ZBook x2, ktorý bol navrhnutý tak, aby poskytol digitálnym umelcom, dizajnérom a iným profesionálom tak potrebný výkon, ktorý využijú pri práci v softvérovom balíku Adobe Creative Cloud alebo v iných kreatívnych aplikáciách.

ZBook x2 je označovaný aj ako prvá odpojiteľná pracovná stanica na svete, ktorá podobne ako iné zariadenia 2v1 umožní hladký prechod z režimu notebooku do režimu tabletu, v tomto prípade tak, že panel z displejom sa dá od tela s klávesnicou úplne odpojiť. ZBook x2 môže dosahovať výkon až do 4,2 GHz v režime Turbo Boost s procesormi Intel Core i7 alebo Core i5, spolu s až 32 GB DDR4 RAM a až 2TB SSD úložného priestoru.

Konvertibilný notebook má 14 palcový 4K displej s rozlíšením 3840 x 2160 bodov s antireflexným a multidotykovým povrchom v štandardnom prevedení, alebo si používateľ môže vybrať displej s 10bitovým zobrazením 1 miliardy farieb HP DreamColor, ktoré sú kalibrované až na 100 percent farebného gamutu Adobe RGB. K rýchlemu a presnému zobrazeniu dopomáha aj grafická karta Nvidia Quadro.

Konvertibilný notebook 2v1 HP ZBook x2.

Pri použití s voliteľnou dokovacou stanicou je možné cez ZBook x2 pracovať na dvoch 4K displejoch súčasne cez pripojenie Thunderbolt 3. Čo sa týka výdrže batérie, spoločnosť HP sľubuje až 10 hodín výdrže na jedno nabitie, pričom technológia rýchleho nabíjania poskytne už za 30 minút nabíjania až 50 percent kapacity batérie, čiže okolo 5 hodín prevádzky.

ZBook x2 je konvertibilné zariadenie a môže sa používať ako notebook, tablet alebo niečo medzi tým. Odnímateľné telo s displejom má navyše vlastný stojan a telo s podsvietenou klávesnicou je pripojené prostredníctvom Bluetooth. Vo výbave nechýba ani digitálne pero, ktoré sa neobsahuje batériu a teda sa nemusí nabíjať. Je založené na technológii EMR od spoločnosti Wacom a jeho citlivosť na tlak dosahuje až 4 096 úrovní.

Konvertibilný notebook 2v1 HP ZBook x2.

Čo sa týka konektivity, tú nájdeme vo forme portov HDMI, USB 3 a USB-C, zatiaľ čo bezdrôtové pripojenie má na starosti Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac a Bluetooth 4.2. K dispozícii je aj slot pre SD karty, webová kamera s rozlíšením 720p vpredu aj vzadu zariadenia a klávesnica ponúka 18 prispôsobiteľných skratiek, ktoré sa menia podľa toho, aká aplikácia sa používa.

Nový konvertibilný notebook HP ZBook x2 bude dostupný od decembra za cenu začínajúcu sa od 1 749 dolárov, v závislosti od vybranej konfigurácie.

Konvertibilný notebook 2v1 HP ZBook x2.