Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová 360 stupňová kamera od Samsungu cieli na profesionálov

Nová 360 stupňová kamera od Samsungu cieli na profesionálov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung sa už nejakú dobu venuje zariadeniam pre virtuálnu realitu, či už je to headset Gear VR alebo kamera Gear 360, ktoré sú kompatibilné s jeho smartfónmi. No novo oznámená kamera Samsung 360 Round je prvým príspevkom spoločnosti aj do oblasti tvorby profesionálneho obsahu pre virtuálnu realitu (VR).

Nová VR kamera Samsung 360 Round má podobu disku s priemerom 20,5 centimetra a hrúbkou 7,7 centimetra. Po obvode má rozmiestnených celkovo 16 kamier, usporiadaných do ôsmich dvojíc, zatiaľ čo 17 kamera je umiestnená vertikálne v strede zariadenia. Pre záznam zvuku poslúži až šesť interných mikrofónov, pričom sú k dispozícii ešte aj dva porty pre zapojenie externých mikrofónov.

Táto kombinácia umožní používateľom vytvárať 360 stupňové 3D videá v rozlíšení 4K s plnohodnotný m priestorovým zvukom vo všetkých smeroch. Spoločnosť Samsung odporúča spúšťať sprievodný softvér na výkonnom počítači, ktorý dokáže snímky spojiť v jednom kroku a následne vysielať naživo s „malým až nulovým oneskorením.“

Spoločnosť Samsung predstavila novú 360 stupňovú kameru s názvom 360 Round.

Kamera 360 Round má jednoliate telo, ktoré je odolné proti prachu a vode v kategórii IP65. Dokáže fungovať bez chladiaceho ventilátora, čo podľa slov výrobcu pomáha počas nakrúcania VR videí znižovať hluk šíriaci sa z pozadia. Používateľ má k dispozícii porty LAN a USB-C spolu so 40 GB vnútorného úložného priestoru, ktorý je možné rozšíriť prostredníctvom SD karty až o ďalších 256 GB. Pripojiť sa dá aj externý SSD disk s kapacitou do 2 TB.

Spoločnosť Samsung zatiaľ neoznámila cenu svojej novej VR kamery 360 Round, no treba sa pripraviť na to, že nebude priaznivá pre bežných používateľov. Kamera by mala byť k dispozícii v priebehu októbra v USA. Na ostatné trhy by sa mala rozšíriť v nasledujúcom období.