Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dvojúrovňový pracovný stôl podporuje zdravé návyky prácou v stoji

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výškovo nastaviteľné stoly alebo stoly pre prácu postojačky naberajú na rozsahu a popularite, no väčšina z nich nemyslela aj na správne vertikálne umiestnenie obrazovky monitorov. Nový výškovo nastaviteľný stôl Gaze Desk však má rozdelené pracovné dosky na dve úrovne a ponúka celý rad inteligentných funkcií. Stôl tak svojim dizajnom pomáha podporovať správne držanie tela, či už v sede alebo postojačky.

Pracovný stôl Gaze Desk umožňuje separátne rozdelenie výšok pracovnej dosky a dosky s monitorom. Slúžia k tomu duálne mechanický zdvižný systém, ktorý je navrhnutý tak, aby sa zapojili predné a zadné motory buď samostatne alebo spoločne naraz. Kruhový ovládač a páčkový prepínač, ktoré sú umiestnené pod hranou dosky stola, umožňujú pohodlné ovládanie stola. Ten sa môže zdvihnúť z výšky 60 centimetrov až do výšky 130 centimetrov. Používatelia si samozrejme môžu prispôsobiť úroveň zdvihu prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie.

Gaze Desk je dvojúrovňový výškovo nastaviteľný pracovný stôl

Tento druh separátneho nastavenia výšok poskytuje užitočnú funkciu pre ľudí, ktorí denne trávia množstvo času pri počítači. Namiesto toho, aby museli k monitoru nakláňať hlavu dole alebo hore, stačí jednoducho zvýšiť zadnú časť stola, aby sa obrazovka vyrovnala s úrovňou očí. Toto riešenie umožňuje prirodzené držanie krku a pomáha znižovať stuhnutosť, únavu alebo bolesť krčných svalov.

Pracovný stôl Gaze Desk ponúka spoločné alebo separátne nastavenie výšky pracovnej dosky a dosky s monitorom

Gaze Desk ponúka prostredníctvom mobilnej aplikácie nielen nastavenie výšok, ale aj rutinné pripomienky, rôzne štatistiky, kompatibilitu s Internetom vecí a ďalšie funkcie. Senzor pripojený k spodnej strane stola sleduje ako dlho používateľ sedí alebo stojí pri práci. Ako náhle je čas na prechod, stôl komunikuje s aplikáciou prostredníctvom Bluetooth pripojenia a pošle používateľovi oznámenie na jeho mobilný telefón.

V sprievodnej mobilnej aplikácii si používatelia môžu nastaviť vlastné výšky pracovného stola Gaze Desk

Spoločnosť Gaze Lab spustila pre svoj stôl Gaze Desk start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde sa snaží vyzbierať sumu 100 000 dolárov. Stôl Gaze Desk je cenený na 899 dolárov za inteligentný dvojstupňový model a na 499 dolárov za štandardný jednovrstvový. Vybrať sa dá rôzny materiál, tvar a farebné prevedenie. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, mohli by sa podporovatelia kampane dočkať svojich stolov už v novembri tohto roku.

Cieľom pracovného stola Gaze Desk je podporiť zdravé návyky pri dlhej práci s počítačom