Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchla transplantácia vlasov s NeoGraft bez bolesti a jaziev

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
9. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak trpíte vypadávaním vlasov, ktoré má za následok stratu hustoty až plešivosť, neprepadajte zúfalstvu. Transplantácia vlasov je už dlho známe riešenie, ako stratenú korunu krásy obnoviť. Najmodernejšou metódou v súčasnosti je minimálne invazívna automatizovaná FUE (follicular unit extraction) transplantácia vlasov, NeoGraft. Rýchla, presná a bez bolesti.

Tušíte správne, transplantácia vlasov nie je zrovna lacná záležitosť, a husté vlasy nedosiahnete len na počkanie. Vyžaduje si dávku odhodlania, trpezlivosti a najmä ruky šikovného chirurga, aby bol efekt prirodzený a uspokojivý.

NeoGraft, transplantácia vlasov, vlasy, husté vlasy, robot na transplantáciu vlasov, rekonvalescencia po transplantácii, vlasový folikul, bezbolestná transplantácia vlasov, vlasový chirurg, metódy transplantácie vlasov, FUEDoteraz známe manuálne metódy transplantácie vlasov zasahujú do pokožky, väčšinou s viditeľnými stopami jaziev, ktoré je nutné maskovať dlhším zostrihom. Klasické metódy využívajú odbery štepov rezom, či už z menších alebo väčších plôch vlasovej časti. Chirurg odoberie vlasové štepy z husto vlasatej časti hlavy, najčastejšie zozadu, keďže tam sú vlasy geneticky naprogramované, aby nevypadávali. Štep tvorí jeden alebo viac folikulov, tkanivo a koža. Napriek  skúsenostiam a zručnosti chirurga, pacientovi zostávajú zjazvené miesta na koži. Proces vkladania je pre chirurga prácny a stáva sa, že časť štepov je mechanickým odoberaním alebo vkladaním poškodená a v podstate znehodnotená.

Robot NeoGraft na rozdiel od toho nevyrezáva veľké štepy, ale jednotlivo z viacerých zón odoberá vlasové jednotky. Automatizovaný robot používa špeciálne mikronástroje a tým dosiahne presné a podstatne rýchlejšie výsledky ako pri manuálnom vkladaní. Pri tejto metóde preto nehrozí poškodenie štepu pri odbere.

NeoGraft, transplantácia vlasov, vlasy, husté vlasy, robot na transplantáciu vlasov, rekonvalescencia po transplantácii, vlasový folikul, bezbolestná transplantácia vlasov, vlasový chirurg, metódy transplantácie vlasov, FUERobot pomocou špeciálneho motorizovaného „dierkovača“ vykonáva riadený pohyb okolo odoberaného štepu a doslova vykrojí presne požadovaný tvar. Ten neskôr dokonalo zapadne na miesto určenia. Robot vlasy nasáva kontrolovaným podtlakom a tým dochádza k jemnejšiemu spôsobu odobratia vlasového folikulu. Po odbere sa štepy uchovajú v sterilnom prostredí špeciálneho roztoku. V momente vsádzania do implantačnej zóny ich robot pod tlakom opäť nasaje do kanyly a kontrolovane ich vkladá na určené miesta. Tento proces nezanecháva žiadne jazvy, zrasty a nedochádza k zbytočnému poškodeniu okolitého tkaniva. Pacient je počas zákroku pri plnom vedomí a necíti žiadnu bolesť. Rekonvalescencia je celkovo bezbolestnejšie, menej invazívna a čas hojenia je výrazne kratší. Pacient sa môže už po pár dňoch opäť zaradiť do pracovného procesu. Transplantácia robotom NeoGraft je vhodná pre tých, ktorí chcú nosiť krátke zostrihy vlasov bez známok po transplantácii. Tento zákrok už poskytujú aj dve kliniky na Slovensku, takže cestovanie do zahraničia nie je nutné.

Samozrejme, akákoľvek transplantácia spočíva najprv v dôslednej konzultácii s odborníkom a zvážení rôznych faktorov. Napríklad, či je pokožka na hlave dostatočne flexibilná, aká je hustota vlasov, ich hrúbka, kvalita, či je miesto transplantácie vhodné, a do úvahy sa berie aj ďalšie vypadávanie vlasov v nasledujúcich rokoch. Vždy však treba mať reálne očakávania, pretože ani najmodernejšie metódy z vás už nikdy neurobia fešáka z vašich teenagerských rokov.