Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Goodyear uvádza nové pneumatiky KMAX pre nízkoložné návesy

Goodyear uvádza nové pneumatiky KMAX pre nízkoložné návesy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Goodyear rozširuje rad pneumatík s vysokým kilometrovým výkonom KMAX a uvádza na trh prevedenie KMAX T pre nízkoložné návesy. Nové pneumatiky na rozmer 17,5" sú na trhu v piatich rozmeroch, ktoré pokrývajú rôznorodé náročné využitie nízkoložných návesov.

Goodyear ich vyvinul s cieľom vysokého kilometrového výkonu a celoročnej prevádzkyschopnosti; spĺňajú všetky požiadavky klasifikácie pre zimné pneumatiky, a sú preto označené symbolom snehovej vločky v horskom masíve (3PMSF). Nové pneumatiky KMAX T 17,5" sú v predaji od mája.

Nízkoložné návesy sa zvyčajne používajú na prepravu nadmerného alebo ťažkého nákladu, napríklad stavebných zariadení, poľnohospodárskych strojov alebo dlhých nedeliteľných nákladov, okrem iného aj dielov veterných turbín. Väčšinou majú väčší počet náprav, niektoré z ich náprav môžu byť aj riaditeľné. Nové pneumatiky boli navrhnuté špeciálne tak, aby vyhoveli náročným požiadavkám tohto typu nákladnej dopravy a zaručili pre ňu vysoký kilometrový výkon.

Spoločnosť Goodyear uviedla na trh nové pneumatiky KMAX T pre nízkoložné návesy.

"Preprava ťažkých nákladov je veľmi špecializovaná oblasť, v ktorej hrá zásadnú úlohu spoľahlivosť. Nové pneumatiky KMAX T pre nízkoložné návesy boli navrhnuté špeciálne pre tento typ dopravy. Ponúkajú vysokú odolnosť a robustnosť, dlhý dojazd, nízky valivý odpor a vďaka klasifikácii 3PMSF tiež celoročné využitie," povedal Benjamin Willot, obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti Goodyear pre Európu, Stredný východ a Afriku. "Dôležitou výhodou pneumatík KMAX T pre nízkoložné návesy je to, že sú prevádzkyschopné po celý rok, čo ocenia predovšetkým prevádzkovatelia autoparkov. Zaručujú im nielen celoročnú prevádzku, ale aj splnenie v celej Európe stále prísnejších predpisov ohľadom zimných pneumatík."

Profil behúňa pneumatík radu Goodyear KMAX T zaisťuje optimálne rozloženie tlaku v stope a zabezpečuje tak vysoký kilometrový výkon, rovnomerné opotrebenie a nízku hodnotu valivého odporu. Vysoké kontaktné napätie typické pre nízkoložné návesy je rozložené do širokej plochy vďaka robustnému štvorrebrovému dezénu behúňa.

Pozdĺžne drážky v blokoch dezénu zabezpečujú priľnavosť na mokrom a zasneženom povrchu a poskytujú pneumatikám, ktoré spĺňajú prísne požiadavky klasifikácie 3PMSF Európskej únie pre zimné pneumatiky, vysoký kilometrový výkon a celoročnú prevádzkyschopnosť. Ich priľnavosť a trakciu ďalej zlepšujú dezénové drážky kľukatého tvaru v celej stope behúňa, ktoré poskytujú viac hrán aj v oblasti obvodových rebier. Prierez drážok bol navrhnutý tak, aby sa v nich neudržali žiadne kamienky.

Spoločnosť Goodyear uviedla na trh nové pneumatiky KMAX T pre nízkoložné návesy.

V záujme zvýšenia odolnosti kostry boli tiež okraje pneumatík navrhnuté špeciálne pre náročné aplikácie nízkoložných návesov. Chemické zloženie behúňovej zmesi je odolné voči vysokému kontaktnému napätiu, ktoré je pre nízkoložné návesy príznačné, a zaručuje tak vysoký kilometrový výkon, odolnosť a veľké možnosti protektorovania. Dezén behúňa a zmes, z ktorej sú pneumatiky KMAX T pre nízkoložné návesy vyrobené, zaručujú prevádzku aj v zimných podmienkach, čo dokladá klasifikácia 3PMSF, štandard Európskej únie pre zimné pneumatiky vhodné do snehu.

Základné informácie o nových pneumatikách KMAX T pre nízkoložné návesy - rozmery, hodnota záťažového a rýchlostného indexu, dostupnosť, hodnoty štítkov EU a informácie o možnosti zimnej prevádzky – sú zhrnuté v tabuľke:

Tabuľka so základnými informáciami o pneumatikách KMAX T.

Celý sortiment nákladných pneumatík KMAX T zahŕňa šesť rozmerov - jednu pre rozmer 19.5” (435/50R19.5) a päť pre rozmer 22.5” (385/55R22.5, 385/65R22.5 (záťažový index 164), 425/65R22.5 a 445/65R22.5).

(Zdroj: Tlačová správa Goodyear)