Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mercedes premenil dodávku Metris na pojazdný kufrík s náradím

Mercedes premenil dodávku Metris na pojazdný kufrík s náradím
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mercedes-Benz sa rozhodol netradične zaujať návštevníkov autosalónu Chicago Auto Show 2017 a upravil svoju dodávku Metris do dizajnu akoby kufríka pre náradie s kolieskami. Dodávke nechýba ani rukoväť, ktorá je umiestnená na streche. Ide o prenesenú prezentáciu schopností tohto automobilu, ktorý sa nezľakne ani ťažkej práce.

Pri navrhovaní spontánneho dizajnu spolupracoval Mercedes s firmou Renntech. Ide o predvedenie programu Mercedes-Benz Vans MasterSolutions, ktorý bol zahájený vlani v lete. MasterSolutions je profesionálna služba pre úpravy prakticky akejkoľvek dodávky Mercedes alebo Freightliner pre akýkoľvek druh pracovného prostredia napríklad pridaním políc, organizačnej techniky, chladenia, sedadiel pre kyvadlovú dopravu a podobne.

Automobilka Mercedes-Benz predstavila upravenú dodávku Metris, ktorá sa nápadne podobá na kufrík s náradím

Dizajnéri sa pri „tuningu“ dodávky Metris MasterSolutions Toolbox rozhodne nedržali na uzde. Okrem oko priťahujúceho exteriéru v podobe kufríka na náradie s odnímateľnou rukoväťou bol upravený aj interiér. Tu sa nachádza vyberateľná podlaha s dlaždicami, ktorá pridáva ďalší priestor pre uskladnenie výbavy, police, skrinky a o odnímateľné prepravky od partnerských spoločností programu MasterSolutions.

Dodávka Mercedes Metris MasterSolutions Toolbox má pridané police a skrinky, pričom jej bočná strana sa dá vyklopiť pre prístup k pracovnej ploche v dodávke

Časť bočnej steny dodávky sa pritom dá vyklopiť hore, čím sa odokryje prístup do zastrešenej pracovnej dosky a k bočný skladovacím priestorom. Priehľadná pracovná prepážka rozdeľuje dielňu od kabíny vodiča. Ten si tak nemusí dávať pozor na vyčnievajúce veci, ktoré by ho mohli tlačiť do chrbta, no pritom má vizuálny prehľad o tom, či v prípade výjazdu má v dodávke všetko potrebné so sebou.

Mercedes predstavuje svoju upravenú dodávku Metris MasterSolutions Toolbox na tohtoročnom autosalóne Chicago Auto Show

Netradičná dodávka Metris MasterSolutions Toolbox vychádza z dodávky Metris Worker Cargo a je poháňaná 2 litrovým turbo motorom s výkonom 208 konských síl a krútiacim momentom 350 Nm. Upravená dodávka má užitočné zaťaženie 1134 kilogramov. Cena sa začína od 25 995 dolárov, no ide o základný model bez žiadnych interiérových systémov pre ukladanie, pracovných plôch, či dizajnových úprav na štýl prezentovanej dodávky v podobe kufríka na náradie.