Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ovládače Oculus Touch pre virtuálnu realitu sú dostupné na objednanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Majitelia zariadenia pre zobrazenie virtuálnej reality Oculus Rift museli aktualizovať aj svoj počítač, ak nespĺňal vyššie nastavené kritéria pre plynulé zážitky vo svete virtuálnej reality, no tento zážitok bol len polovičný, pretože doposiaľ museli používať gamepad. To sa zmení už čoskoro po oznámení spoločnosti Facebook, ktorá prijíma objednávky na nové ovládače Oculus Touch.

Diaľkový bezdrôtový ovládač Oculus Touch sa skladá z dvoch jednotiek, do každej ruky používateľa. Touch má ergonomický tvar, ktorý navodí príjemný pocit ovládania s nasadeným headsetom Oculus Rift. Spolu s ovládačmi budú k dispozícii dve hry pre virtuálnu realitu: duelovacie súboje mágov The Unspoken, kde používatelia po sebe vrhajú rozličné kúzla, spolu so športovým titulom VR Sports Challenge.

Spoločnosť Facebook spustila objednávky pre diaľkový ovládač Oculus Touch pre ovládanie v prostredí virtuálnej reality

Pri nákupe ovládača Oculus Touch získate ešte druhý pozičný senzor, ktorý slúži pre zabezpečenie väčšej presnosti ovládania v prostredí virtuálnej reality. VR headset Rift spolu s ovládačmi Touch budú podporovať funkciu Room-scale pre voľný pohyb v miestnosti s bezpečnostným systémom proti narážaniu do prekážok. K tomu je však potrebné zakúpiť tretí senzor za 79 dolárov.

Ovládač Oculus Touch je ergonomický a prispôsobený pre intuitívne ovládanie vo virtuálnej realite

Majitelia VR headsetu Oculus Rift si môžu objednať ovládač Oculus Touch za cenu 200 dolárov, pričom expedovanie objednávok je naplánované na 6. decembra. Ak ste si však objednali Oculus Rift začiatkom tohto roka a zaškrtli ste pri objednávke políčko pre zaradenie do poradovníka na ovládač Touch, zariadenie vám bude zaslané už od 27. októbra.

Diaľkový ovládač Oculus Touch prehĺbi zážitok v prostredí virtuálnej reality s použitím headsetu Oculus Rift