Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google Pixel: Vlajková loď smartfónov pre rok 2016 je tu!

Google Pixel: Vlajková loď smartfónov pre rok 2016 je tu!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google počas svojej konferencie v San Franciscu predstavila nové smartfóny Pixel, ktoré by mohli súťažiť s konkurenčnými modelmi iPhone. Novinky v podobe 5 palcového smartfónu Pixel a jeho väčšieho 5,5 palcového brata Pixel XL sľubujú to najlepšie z hardvéru a softvéru od Google.

Kým smartfóny Nexus boli vytvárané v spolupráci s inými výrobcami, v prípade nových smartfónov Pixel prevzal Google nad výrobou väčšiu kontrolu už od návrhu až po finálny produkt tak, ako je tomu v prípade jeho notebookov Chromebook či tabletov.

Spoločnosť Google vydala nové smartfóny Pixel a Pixel XL pre rok 2016

Smartfóny Google Pixel a Pixel XL sú zaujímavé z pohľadu hardvéru, ako aj softvérového vybavenia. Aplikácia Google Assistant prináša inteligentného pomocníka, ktorý sa môže stať vaším najlepším priateľom pri používaní telefónu. Dalo by sa povedať, že ide o taký Google Now vo verzii 2.0. Asistent dokáže z aplikácií inteligentne reagovať na otázky ohľadom fotiek, udalostí, osôb, miest a tak ďalej. Samozrejme novým smartfónom nechýba najnovšia veria operačného systému Android Nougat 7.1.

Čo sa týka hardvérových špecifikácií, Pixel a Pixel XL ich majú prekvapivo podobné. Oba modely sú vybavené najnovším výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 821, spolu s operačnou pamäťou RAM vo veľkosti 4 GB. Čo sa týka vnútorného úložiska pre vaše dáta, k dispozícii sú varianty s 32 GB alebo 128 GB.

Smartfóny Pixel a Pixel XL prinášajú inteligentného spoločníka Google Assistant

Oba smartfóny majú 12,3 megapixlový predný a zadný fotoaparát, ktoré by podľa vyjadrenia Google mali stanoviť nové štandardy, pokiaľ ide o fotoaparáty v Android alebo dokonca iOS mobilných zariadeniach. Fotoaparát si prináša niekoľko šikovných funkcií, vrátane inteligentnej stabilizácie obrazu a režimu Smartburst, ktorý kontinuálne zosníma niekoľko snímok po sebe a používateľ si vyberie z nich tú najlepšiu.

Smartfóny disponujú aj snímačom odtlačkov prstov, ktorý je umiestnený na zadnej strane, ako aj moderným portom USB-C pre rýchly prenos dát a nabíjanie. Okrem toho sú smartfóny pripravené pre novú platformu pre virtuálnu realitu Google Daydream VR.

Smartfóny Google Pixel a Pixel XL majú predný aj zadný fotoaparát s rozlíšením 12,3 Mpx

Najväčšie rozdiely medzi modelmi Pixel a Pixel XL sú v displeji a v batérii. 5 palcový Pixel má rozlíšenie displeja 1080 x 1920 bodov s hustotou 441 bodov na palec a disponuje batériou s kapacitou 2770 mAh. Oproti tomu 5,5 palcový Pixel XL má rozlíšenie 1440 x 2560 bodov s hustotou až 534 bodov na palec a bol vybavený batériou s kapacitou 3450 mAh.

Smartfóny Pixel a Pixel XL sa dajú predobjednať za cenu od 649 dolárov, pričom objednávky sú obmedzené na určité krajiny, ako je USA a Veľká Británia. Zatiaľ zo strany Google nepadla informácia, kedy a či budú smartfóny dostupné v ďalších krajinách, vrátane Slovenska. Čo sa týka farebných prevedení, na výber bude z farieb nazvaných spoločnosťou ako „Quite Black“, „Very Silver“ a „Really Blue“.

Smartfóny Pixel a Pixel XL budú k dispozícii v troch farebných prevedeniach