Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Očakávaný Panasonic GH5 sa pýši 10bitovým 4K videom pri 60fps!

Očakávaný Panasonic GH5 sa pýši 10bitovým 4K videom pri 60fps!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výstavu Photokina si nenechala ujsť ani spoločnosť Panasonic, ktorá ukázala návštevníkom svoj vyvíjaný fotoaparát GH5, ktorý je nasledovníkom populárneho modelu GH4. Fotoaparát GH5 sa môže pochváliť schopnosťou nakrúcania videa v rozlíšení 4K pri rýchlosti až 60 / 50 snímok za sekundu a režimom 6K Photo, ktorý umožní zachytávať 18 megapixlové statické snímky z vysoko kvalitného videa.

Fotoaparát Panasonic GH5 sľubuje opäť ponúknuť funkcie, ktoré si obľúbili ako fotografi, tak aj kameramani. Na trh by mal byť uvoľnený v prvej polovici roka 2017, takže vývojárov z Panasonicu zrejme čaká ešte veľa práce. No podľa toho, čo prezradili, sa je rozhodne na čo tešiť.

Panasonic na výstave Photokina 2016 odhalil svoj vyvíjaný fotoaparát GH5

Nový fotoaparát GH5 si totiž prinesie schopnosť nakrúcania videí v rozlíšení 4K a to až rýchlosťou 60 / 50 snímok za sekundu s možnosťou 4 : 2 : 2 vo farebnej hĺbke 10 bitov, čo ocení nejeden náruživý kameraman. Zaujímavý je však aj nový režim 6K Photo, ktorého názov napovedá, že bude fungovať na podobnom princípe ako aktuálny režim 4K Photo z modelu GH4.

Fotoaparát Panasonic GH5 sa môže pochváliť schopnosťou nakrúcania 4K videa pri rýchlosti 60 snímok za sekundu

Režim dokáže zachytiť kratučké videá v rozlíšení 6K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu pre výrobu statických snímok. Tie budú mať rozlíšenie 18 megapixlov, čo je výrazný nárast v porovnaní s 8 megapixlovými snímkami, ktoré získate z terajšieho režimu 4K Photo.

Špeciálny režim 6K Photo umožňuje z krátkeho videa vo vysokom rozlíšení získať 18 megapixlové statické snímky

Okrem videa si fotoaparát prináša veľmi rýchly systém automatického ostrenia, množstvo programovateľných tlačidiel a ovládacích prvkov, spolu so vstavaným OLED hľadáčikom a výklopným dotykovým displejom. Fotoaparát Panasonic GH5 je v predprodukčnej fáze a hoci nebola vývojármi spomenutá 5 osová stabilizácia obrazu, aká je napríklad použitá vo fotoaparáte GX85, dúfajme, že ju výrobca do finálneho produktu zakomponuje.

Fotoaparát Panasonic GH5 by mal byť dostupný v prvej polovici roku 2017