Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľné zariadenie LVL vám dá presne vedieť, koľko treba vypiť vody

Nositeľné zariadenie LVL vám dá presne vedieť, koľko treba vypiť vody
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Určite všetci vieme, aký je pitný režim pre náš organizmus dôležitý, najmä počas fyzickej aktivity, kedy sa z tela voda vylučuje oveľa rýchlejšie. Samotný smäd je však už jasným indikátorom dehydratácie. Ako teda zistiť, kedy je potrebné sa včas napiť tekutiny, tak aby telo zostalo hydratované? Odpoveďou môže byť nové nositeľné zariadenie LVL od spoločnosti BSX Athletics, ktoré je označované ako prvý osobný monitor hydratácie na svete.

Zariadenie LVL v tvare náramku je odolné voči vode a pre meranie hydratácie tela nositeľa využíva emitovanie viac úrovňových vlnových dĺžok v blízkosti infračerveného svetla, ktoré prenikajú cez kožu do tkaniva organizmu. Analýzou svetla, ktoré sa odráža späť do integrovaného optického senzora, je zariadenie schopné detegovať drobné zmeny vo farbe krvi. To indikuje koľko vody bolo vylúčenej používateľom vo forme potu.

Nositeľné zariadenie LVL monitoruje hydratáciu organizmu používateľa

Ak sa tieto namerané údaje priblížia k hranici dehydratácie, zariadenie LVL upozorní používateľa tak, že na farebnom dotykovom displeji zobrazí objem vody, ktorú je potrebné skonzumovať, aby sa situácia dostala opäť do normálu a telo zostalo hydratované. LVL môže tiež slúžiť ako monitor srdcovej frekvencie, kvality spánku, fyzickej aktivity vo forme prejdených krokov, či spálených kalórií.

Nositeľné zariadenie LVL na základe nameraných údajov dokáže používateľovi poradiť, koľko treba vypiť vody

Nositeľné zariadenie LVL sa môže synchronizovať so sprievodnou aplikáciou pre mobilné zariadenia s operačným systémom iOS alebo Android, alebo sa dá spárovať s rôznymi populárnymi cyklistickými počítačmi. Zabudovaná batéria má výdrž až štyri dni, pričom sa nabije do plnej kapacity za 1 až 2 hodiny.

Farebný dotykový displej na nositeľnom zariadení zobrazí okrem objemu vody, ktorú treba vypiť, aj srdcovú frekvenciu, kvalitu spánku, spálené kalórie a vykonanú fyzickú aktivitu

Výrobca sa rozhodol získať dostatok finančných prostriedkov formou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa mu podarilo vyzbierať o niekoľko sto tisíc dolárov viac, ako bola požadovaná suma 50 000 dolárov, pričom do skončenia kampane zostáva viac ako jeden mesiac. Ak vás toto šikovné zariadenie oslovilo, môžete ho získať zástavou v sume 119 dolárov. Maloobchodná cena je nastavená na 199 dolárov a zariadenie LVL bude podporovateľom kampane zasielané od júla 2017.

Nositeľné zariadenie LVL sa môže synchronizovať s mobilnými zariadeniami alebo môže byť prepojené s cyklistickými počítačmi