Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple Watch 2 sa vyzbrojili výkonom, GPS a poriadnou vode odolnosťou

Apple Watch 2 sa vyzbrojili výkonom, GPS a poriadnou vode odolnosťou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spolu s novými smartfónmi iPhone 7 a iPhone 7 Plus oficiálne predstavil Apple aj druhú generáciu inteligentných hodiniek Apple Watch 2, ktorá si zachovala štíhly obdĺžnikový tvar, no v jej útrobách prišlo k niekoľkým podstatným vylepšeniam.

Medzi hŕstku kľúčových zmien a vylepšení výkonu sa na zozname nachádza odolnosť voči vode a to až do hĺbky 50 metrov, zabudované GPS a oveľa jasnejší displej. Spolu s tým pridáva Apple aj nový operačný systém watchOS 3, ktorý okrem iného prináša funkcie zameraná práve na odolnosť voči vode s rôznymi režimami pre aktivity v bazéne a na voľnej vode spolu s režimom aj pre surfovanie.

Spoločnosť Apple predstavila novú generáciu inteligentných hodiniek Apple Watch 2

Zabudované GPS v hodinkách umožňuje sledovať vašu trasu tréningu bez toho, aby ste so sebou museli brať iPhone. No keďže chýba podpora samostatných mobilných dát, rôzne informácie o rýchlosti a trase fyzickej aktivity sa dozviete v aplikácii Activity prostredníctvom spárovaného iPhonu.

Druhá generácia inteligentných hodiniek od Apple je rýchlejšia ako jej starší brat. Obsahuje nový dvojjadrový procesor S2, ktorý by mal byť až o 50 percent rýchlejší, ako predchádzajúci S1. Vylepšenia sa dostalo aj grafickému výkonu v podobe nového grafického čipu, ktorý by mal byť dvojnásobne rýchlejší, ako u modelu hodiniek z roku 2015.

Noé hodinky Apple Watch 2 sa môžu pochváliť odolnosťou proti vode do hĺbky až 50 metrov

Menšej inovácie sa dočkal aj vonkajšok hodiniek, konkrétne v podobe jasnejšieho displeja, ktorý je tak oveľa lepšie čitateľnejší v slnečných dňoch. V porovnaní so staršími Apple Watch by mal byť nový displej dvakrát tak jasnejší.

Nové inteligentné hodinky Apple Watch 2 budú k dispozícii v rôznych nových farbách a štýloch, vrátane aktualizovanej línie Hermés. Najvyšší model minuloročných Apple Watch Edition, vyrobených zo zlata a s cenou od 10 000 dolárov, sa tento rok zmenil na keramickú verziu Edition s oveľa nižšou cenou začínajúcou sa od 1249 dolárov.

Najvyšší model Apple Watch 2 Edition vymenil zlato za keramiku, čím sa podstantne znížila aj cena

Cenovo dostupnejšie Apple Watch 2 sa pohybujú v cenách od 369 dolárov za hliníkový model s veľkosťou 38 milimetrov, zatiaľ čo 42 mm ekvivalent sa začína na 399 dolároch. Prevedenie z nerezovej ocele bude stáť 549, respektíve 599 dolárov v danom poradí podľa veľkosti. Apple Watch 2 by mali byť dostupné na objednanie od tohto piatku 9. septembra, pričom sa začnú predávať 16. septembra.

K dispozícii budú aj rôzne štýlové prevedenia hodiniek Apple Watch 2